MENIU

Tânăr român, înjunghiat mortal la Londra. Familia este în șoc. Cine este ucigașul băiatului

Politia londoneza FOTO: Shutterstock

Un tânăr de 16 ani din România a murit după ce a fost înjunghiat, pe data de 30 decembrie, pe o stradă din Londra, în zona Hillingdon. Mama băiatului spune că fiul ei era un băiat cuminte si nu era agresiv. 

Nu a venit niciodată acasă bătut, nu i s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Apoi, a fost ucis. L-am adus aici când avea şapte ani pentru a avea un viitor mai bun. Acum, se întoarce în România într-un sicriu. Îi plăcea muzica, se uita la filme şi se juca foarte mult cu fratele său mai mic”, a declarat femeia, potrivit TheSun.co.uk.

Mama băiatului a precizat pe de altă parte că fiul său nu a făcut vreodată parte din vreo bandă.   

În acest caz, un băiat de 16 ani a fost chemat să se prezinte astăzi la Tribunalul pentru Tineret Ealing, acuzat de uciderea tânărului român.  

O pagină GoFundMe creată pentru a strânge fonduri pentru ca familia să poată acoperi cheltuielie pentru ce ţin de repatrierea băiatului a strâns deja peste 8.000 de lire sterline.   

Claudia Martonfi, cea care a înfiinţat pagina, a scris: „Familia este devastată şi nu sunt suficiente cuvinte pentru a-i alina, când cei mai mulţi dintre noi ne pregăteam să sărbătorim un An Nou, lumea lor s-a destrămat odată cu moartea fiului lor”, scrie adevarul.ro .

Potrivit La Met, anul 2021 a fost cel mai sângeros an de la al Doilea Război Mondial, cu 30 de adolescenţi înjunghiaţi mortal. 

Cifrele arată că violenţa a scăzut cu mai mult de un sfert în timpul lockdownului în Londra, dar numărul de crime a crescut.