MENIU

Tânăr din Iaşi, bătut şi umilit de poliţişti. Când şi-au dat seama că l-au confundat a fost MAI RĂU!

Un tânăr grafician din Iași a fost victima unei situații neobișnuite generată de polițiști. Aceștia încercau să găsească un hoț de biciclete și l-au încurcat pe grafician cu acesta. L-au dus la secție, unde polițiștii l-au lovit și l-au jignit, iar când și-au dat seama de faptul că l-au încurcat au falsificat un proces verbal de contravenție. Polițiștii au fost trimiși în judecată.

Doi dintre polițiști sunt acuzați pentru că l-au bătut și umilit pe tânăr, în timp ce un altul va fi pedepsit pentru că a asistat la întreaga scenă fără să intervină. Mai mult, aceștia sunt acuzați și de fals pentru că au măsluit două procese verbale.

Dragoş Păvăloi a fost numit de poliţişti „bos­chetar“ şi „vagabond“, iar când ie­şeanul le-a cerut agenţilor să se legi­timeze, aceştia au spus că sunt „Pâr­puţă“, „Garcea“, „Pâr, Pâr“ sau „Chuck Norris“. Procurorii au mai arătat că, în timp ce Scafaru şi Donea îl băteau şi umileau pe tânăr, târându-l inclusiv prin bălţi la un moment dat, agentul Dănilă privea nepăsător. Ulterior, cei trei au întocmit în fals un proces-verbal de constatare şi unul de contravenţie, pentru a-şi justifica intervenţia brutală. „Urmarea ime­diată a fost că, prin comportamentul ilicit al inculpaţilor, aceştia au lezat prestigiul şi buna desfăşurare a activităţii unităţii de poliţie, precum şi afectarea onoarei, demnităţii şi integrităţii corporale a persoanei vă­tămate“, au declarat procurorii, scrie b1.ro. 

„Am fost făcut drogat, beţiv şi vagabond, sau suspect hoţ de biciclete. Într-un final am fost lăsat să plec, numai după ce am primit amendă de 300 de lei pentru faptul că nu am oprit imediat la somaţia poliţiştilor. Am refuzat să semnez respectivul proces verbal şi pentru asta nici nu l-am primit. Am plecat din secţia de poliţie murdar de no­roi, vânat, cu dureri din cauza loviturilor aplicate de către organele poliţieneşti, dar totodată şi umilit de către cei ce se presupune că ar trebui să ne apere“, a povestit victima, Dragoș Păvăloi.

Mai multe articole despre:
Iaşi hoţ hoţ de biciclete