MENIU

Tămaş, despre intenţia Ungariei de a cumpăra pământ în Transilvania: Ardelenii nu-şi vând pământul!

Ardelenii nu-şi vând pământul, a spus Aurel Tămaş

Statul ungar pregateste un program prin care sa cumpere terenuri agricole în Ardeal, iar pentru aplicarea lui asteapta normele de aplicare ale noii legi funciare romane, a declarat Szabo Jozsef, atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Ungariei la Bucuresti. Interpretul de muzică populară, Aurel Tămaş, a declarat în cadrul emisiunii Deschide Lumea de la REALITATEA TV că aşa ceva nu se va întâmpla pentru că oamenii nu-şi vor vinde pământul.

Statul ungar pregateste un program prin care sa cumpere terenuri agricole in Ardeal, iar pentru aplicarea lui asteapta normele de aplicare ale noii legi funciare romane, a declarat Szabo Jozsef, atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Ungariei la Bucuresti.

Proiectul Ungariei prevede ca daca "cineva doreste sa-si vanda terenul, atunci poate incheia un contract cu statul maghiar in temeiul caruia va primi o renta viagera", iar terenul ramane in proprietatea sa pana la sfarsitul vietii, a precizat diplomatul 

Interpretul de muzică populară Aurel Tămaş s-a arătat sceptic vizavi de aşa-zisul proiect şi a spus că aşa ceva nu s-ar putea întâmpla oricum.

"Treburile sunt sub control. Cred că în zona UDMR sunt nişte mişcări tectonice. Oamenii nu-şi vând pământul pe aici prin Ardeal, pentru că există o lege strămoşească: casa părintească şi pământul nu se vinde! O să vândă când o să mă pot duce eu în Austria să cumpăr de la ei.

Eu sper ca naţiunea română să uite că noi nu putem mânca politică, să încercăm să ne muncim pământul, să fim gospodari. Pământul nostru e foarte râvnit. Noi va trebui să fim nişte oameni inteligenţi", a spus Aurel Tămaş la REALITATEA TV în cadrul emisiunii Deschide Lumea.