MENIU

Talonul de pensie poate fi primit pe mail sau în contul online CNPP. Modificări anunțate de Violeta Alexandru

Talonul de pensie poate fi primit pe mail

Românii care primesc pensia pe card pot opta pentru a primi talonul pe e-mail sau în contul online CNPP. Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, for decizional.

Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru, care a precizat că aproape 50% dintre pensionari primesc pensia pe card. 

”Pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, îi încurajez pe cât mai mulți din mediul urban să opteze pentru plata pe card) nu le va mai face poștașul programul de stat în casă pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov). Sau, nu vor mai solicita insistent să îl primească  - s-a mai întâmplat inclusiv să nu mai ajungă poștașul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). 
A trecut și de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputaților din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii și Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare”, a scris pe Facebook fostul ministru.

Talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic - prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie.

Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric, mai spune fostul ministru al Muncii.

Violeta Alexandru subliniază că Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii plătesc 5 milioane de lei pe lună pentru livrarea acestui serviciu (dus talonul mov pensionarilor care primesc pensia pe card), bani care vor fi economisiți odată cu modernizarea serviciului.

”Din experiența pe care am acumulat-o, am ajuns la concluzia că schimbările din societate, așa numitele reforme, se fac cu pași mici. Altfel rămân concept goale și, de la un moment dat, nu mai ascultă nimeni când le invoci. 
Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea și schimbarea mentalității în livrarea serviciilor pentru cetățeni trebuie să coboare în viața reală. Să se vadă lucruri concrete în viața de zi cu zi a oamenilor”, a mai scris fostul ministru al Muncii. 

Mai multe articole despre:
talon pensie talon pe mail violeta alexandru