MENIU

Taiwanul, PREGĂTIRI fără precedent pentru INVAZIA Chinei. Războiul din Ucraina, motiv de "inspirație"

Conflict China Taiwan / Captură foto

Temerile taiwanezilor sunt tot mai mari cu privire la o invazie a Chinei în țara lor. Oamenii se inspiră acum din războiul din Ucraina și învață noi tehnici militare. Militarii desfășoară exerciții în care se simulează o posibilă invazie, iar imaginile surprinse amintesc de jocurile pe calculator. 

Tensiunile dintre China și Taiwan sunt tot mai mari, iar cele 23 milioane de locuitori ai insulei trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invazii. Prin urmare, soldații s-au înscris la un curs de luptă urbană, iar organizatorii spun că numărul lor s-a dublat fața de luna februarie.

"Războiul din Ucraina este cel mai mare motiv pentru care sunt aici astăzi. Cea mai bună apărare este atacul", a declarat Max Chiang, directorul operațiunilor.

Taiwanul şi China continentală sunt despărţite de strâmtoarea Taiwan, o cale navigabilă îngustă revendicată de Beijing. Astfel, China reacţionează adesea cu furie la traversarea unor nave străine prin strâmtoare.

"Din punctul meu de vedere, de când avioanele de război comuniste chinezești și-au început incursiunile și și-au intensificat frecvența, sentimentul de teamă a crescut în rândul taiwanezilor", a mai spus directorul operațiunilor. 

Anul trecut, Taiwanul a înregistrat peste 900 de incursiuni ale aviaţiei militare chineze, mai mult decât dublul celor în jur de 400 înregistrate în 2020. 

Mai multe articole despre:
taiwan conflict taiwan china china