MENIU

Taiwan cutremur. Motivul neaşteptat pentru care cutremurul din Taiwan a fost atât de distrugător

Cutremur Taiwan
Cutremurul din TAIWAN

Taiwan cutremur. Un cutremur puternic a avut loc marți seara în Taiwan. Potrivit United States Geological Survey (USGS), seismul a avut o magnitudine de 6,4 pe Richter. Un hotel s-a prăbușit, un al doilea s-a înclinat până la pământ, iar echipele de intervenție au încercat să-i scoată pe oamenii blocați înăuntru, informează BBC. Doi angajați ai hotelului prăbușit au murit. Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au continuat, miercuri, în Taiwan după cutremurul cu magnitudinea 6 care s-a produs în largul coastei estice a ţării şi în urma căruia cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 225 au fost rănite, informează DPA.

Taiwan cutremur. Seismul de marți din Taiwan a fost unul de suprafață, având loc la doar 9 km adâncime, aceasta fiind şi motivul pentru care seismul a fost atât de distrugător, ducând la dărămarea a cel puţin cinci clădiri.

Cutremurul de 6.4 grade s-a produs la 22 de km de orașul Hualien, potrivit Sputnik News. Cel puțin 5 clădiri s-au prăbușit, doi oameni au murit și 114 au fost răniți, a anunțat premierul Taiwanului William Lai în cadrul unui comitet de criză.

Noi replici ale cutremurului, de 5,1 și 5,4 pe Richter, au avut loc în zona de nord-est a țării insulare la primele ore ale dimineții de miercuri.

Taiwan cutremur. Inițial nu s-au raportat pierderi de vieți omenești, dar veștile ulterioare au fost din ce în ce mai îngrijorătoare. Cel puţin două persoane au murit, iar alte 115 au fost rănite în urma cutremurului produs marţi seară în Taiwan, anunţă surse citate de presa locală.

Potrivit Daily Mail, un hotel din Hualien s-a prăbușit, în urma catastrofei naturale. Un al doilea hotel este la un pas de prăbușire, iar aproximativ 30 de oameni sunt blocați în clădire. În urmă cu două zile, alte patru seisme puternice au avut loc în aceeași regiune.

Valul de 71 de cutremure din Taiwan anunță o catastrofă iminentă

Taiwan cutremur. Peste o sută de persoane au rămas blocate în mai multe clădiri avariate de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade pe Richter, care s-a produs marţi în Taiwan, au informat surse ale insulei citate de EFE.

Una din clădirile cele mai afectate este hotelul Tongshuai (Marshall) care s-a prăbuşit, în timp ce Spitalul naţional din Hualien (estul insulei) a rămas înclinat parţial după cutremur, potrivit datelor Centrului de Gestionare a Urgenţelor.

La Hualien - localitatea cea mai afectată - străzile, bulevardele şi în general infrastructura au fost grav avariate cu gropi deschise în caldarâm, miros de gaz în aer şi trafic suspendat pe autostrada Su Hua şi pe podul Hualien, potrivit sursei.

Taiwan cutremur. Seismul de marți a fost unul de suprafață, având loc la doar 9 km adâncime. Nu a fost emisă o alertă de tsunami.

BBC News informează că mai multe acoperișuri de clădiri au căzut și s-au raportat drumuri afectate de seism.

Cel mai puternic cutremur din Taiwan în ultimele decenii a ucis 2.400 de oameni în septembrie 1999 și a avut o magnitudine de 7,6 grade.

Taiwan cutremur. Valul de 71 de cutremure din Taiwan anunță o catastrofă iminentă

Taiwan cutremur. Un cutremur puternic de 6,4 grade a avut loc marți seara în Taiwan, ducând la prăbușirea mai multpr clădiri și la distrugerea unor drumuri și șosele din țara insulară.

Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte la 4 morţi şi 225 de răniţi

Un profesor de geologie de la National Central University (NCU) din Taiwan crede că numărul mare de seisme din regiunea Hualien indică iminența unui cutremur major, de peste 8 grade, la fel cum au avut loc alte catastrofe de-a lungul secolelor.

Potrivit profesorului citat de Taiwan News, următorul seism de 8 grade este de așteptat în următorii zece ani.

În ultimele trei zile, au avut loc 71 de cutremure, toate pe coasta Hualien, 12 dintre acestea avâd loc într-o singură oră.

Taiwan cutremur. Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte 

Oraşul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC).

Taiwan cutremur. În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a pierdut viaţa în altă zonă a oraşului, a anunţat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidenţială care s-a prăbuşit în urma seismului.

În urma cutremurului au fost înregistraţi cel puţin 225 de răniţi, iar alte cel puţin 145 de persoane sunt date dispărute, a indicat agenţia naţională.

Cutremur de 6,4 grade în Taiwan. Cel puțin 5 clădiri s-au prăbușit. Morți și răniți

Taiwan cutremur. Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.

Taiwan cutremur. Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.