MENIU

Sute de persoane, cercetate penal în dosarul certificatelor FALSE de vaccinare. Anunțul M.A.I.

Anchetă privind falsificarea certificatelor de vaccinare

Anchetatorii au în lucru aproximativ 200 de dosare penale în care sunt vizate 400 de persoane pentru falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva coronavirusului, potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode. 

Joi, Bode a participat la o videoconferință convocată de premierul Florin Cîţu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru sezonul rece şi pentru începerea anului şcolar, precum şi situaţia campaniei de vaccinare şi a centrelor de vaccinare.

Cu această ocazie, ministrul de Interne a menţionat că structurile M.A.I. desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare.

”Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane”, a transmis M.A.I. într-un comunicat.