MENIU

Sute de pasageri ai unei curse SpiceJet India au rămas blocaţi în avioane timp de 5 ore! Cauza: o ''tentativă'' de atac cibernetic

Avion companie aeriană SpiceJet / Captură foto

Sute de pasageri ai companiei SpiceJet în India au rămas blocaţi în avioane, unii pentru câteva ore, deoarece operaţiunile companiei aeriene low-cost au fost perturbate din cauza unei "tentative" de atac cibernetic. Ulterior, operaţiunile de zbor au revenit la normal, conform unui oficial al companiei aeriene, care nu a oferit mai multe detalii despre incident, relatează AFP.

"Unele sisteme SpiceJet au suferit o tentativă de atac cu ransomware noaptea trecută, care a afectat operaţiunile noastre de zbor", a declarat, miercuri, compania aeriană pe Twitter, relatează Agerpres.

Compania a adăugat că "în mare măsură situaţia este sub control şi rectificată", dar că întârzierile în curs au dus la anularea unor zboruri către aeroporturi care au restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Mulţi pasageri supăraţi, dintre care unii au aşteptat până la cinci ore în avion, au reclamat lipsa de comunicare din partea companiei aeriene.

Atacurile cibernetice tip ransomware permit hackerilor să preia controlul asupra unui sistem prin criptarea tuturor datelor acestuia până când victima plăteşte o răscumpărare. Aceste atacuri au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani.

SpiceJet este o companie aeriană indiană low-cost cu sediul în Gurgaon, Haryana.