MENIU

Sute de oameni protestează, la București, împotriva războiului din Ucraina

Protest in Bucuresti / FOTO: Inquam (Octav Ganea)

Sute de persoane participă la un protest în Piața Victoriei și care ulterior s-a mutat în fața Ambasadei Rusiei la București. Este vorba de mulți români dar și foarte multe persoane refugiate din Ucraina.

Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei, la ora 16.00, și cer oprirea războiului. Se scandează lozinci împotriva agresiunii rusești. La eveniment participă și refugiați din Ucraina.

În jurul orei 17.30, manifestanții au plecat în marș spre Ambasada Rusiei, unde își vor continua acțiunea.

Reprezentanții Greenpeace România, unul dintre ONG-urile organizatoare, susțin că – pe lângă tot răul pe care îl provoacă – invazia Ucrainei este și foarte poluantă și amână rezolvarea unor probleme urgente de mediu.

„Un lucru este cert - combustibilii fosili alimentează războiul din Ucraina și criza climatică deopotrivă.

De la începutul invaziei din 24 februarie și până în prezent, țările Uniunii Europene au plătit pentru combustibilii fosili livrați de Rusia 15 miliarde de euro.

(...) 15 miliarde de euro care alimentează mașinăria de război rusească responsabilă pentru distrugere, moarte și crime împotriva umanității.

Modul cel mai rapid prin care putem opri acest război este să renunțăm acum la combustibilii fosili. Europa este obligată să își grăbească tranziția energetică și să investească masiv în energie verde și eficiență energetică”, susține Greenpeace.

Mai multe articole despre:
protest ucraina razboi in ucraina rusia