MENIU

Sute de elevi se întorc în online, din 15 februarie! 21 de unităţi de învăţământ trec în SCENARIUL ROȘU

Învățământ online

Nici bine nu s-au deschis, că încep să-și închidă porțile. Vorbim despre școli, entuziasmul generalizat legat de revenirea copiilor în bănci după aproximativ trei luni de învățământ online începe să dispară odată cu apariția tot mai multo cazuri de infectare în rândul personalului din Educație, dar și al elevilor, deopotrivă. Astfel se face că un număr de 21 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui vor funcţiona în scenariul roşu începând din 15 februarie, potrivit unei decizii luate, astăzi, de reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui.

Una dintre şcolile care va trece în scenariul roşu de funcţionare este cea din localitatea Poieneşti, care a fost afectată de incendiul produs în această dimineaţă.

"În conformitate cu datele transmise de CJSU, s-au modificat scenariile de funcţionare în 75 de unităţi şcolare prin trecerea din scenariul verde în scenariul galben a 16 unităţi, din scenariul verde în scenariul roşu a două unităţi, din scenariul galben în scenariul verde a 47 de unităţi şi din scenariul galben în cel roşu a zece unităţi, una dintre unităţi trecând în acest scenariu din motive de infrastructură. (...) Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ", se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanții ISJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, un număr de 519 unităţi de învăţământ vor funcţiona de săptămâna viitoare în scenariul verde, iar 100 vor derula cursurile conform scenariului galben de funcţionare.

Citește și EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Aproape DOUĂ SUTE de elevi și profesori infectați! Sorin Cîmpeanu a cerut o evidență națională

Mai multe articole despre:
scoli vaslui invatamant online scenariu rosu