MENIU

Sute de clase din 13 localități trec în online de luni, după o săptămână de la reluarea cursurilor - rata de infectare a depășit 6 la mie

Câte școli trec în online de luni

Ministerul Educației a anunțat că elevii din 13 localități vor face cursuri exclusiv online de luni, 20 septembrie, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre 795 de clase/grupe care vor avea activitatea față în față suspendată. 

Potrivit Ministerului Educației, rata de infectare a depășit 6 cazuri la mie în cinci localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj și Neamț. 

La 17 septembrie, numărul copiilor/elevilor din clasele/grupele cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate se ridica la 17.658, a precizat Ministerul.

La nivel național, în prima săptămâna de școală, 1.091 de preșcolari și elevi au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2. În rândul angajaților din învățământ au fost depistate peste 600 de cazuri de infectare. 

Potrivit deciziilor autorităților, după depășirea pragului de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori mai rămân deschise doar creșele și grădinițele.

În funcție de incidența calculată vinerea viitoare, se va decide modul în care se vor desfășura cursurile în continuare.