MENIU

Susţinătorii orei de religie cer ca materia să fie garantată de Constituţie

<p>Ora de religie. Cultul baptist şi cel penticostal vor fi predate &icirc;n şcoli</p>

Asociaţia părinţilor pentru ora de religie cere modificarea Constituţiei României şi revenirea la sistemul de dispensă pentru cei care nu doresc să frecventeze ora de religie. Aceştia mai vor retragerea manualelor auxiliare din şcoli şi modificarea programelor pentru această materie.

Susţinătorii orei de religie vor ca legea fundamentală a României să garanteze studierea acestei materii şi să depună cerere cei care nu doresc să facă ora.

"Dacă un om a fost în stare să provoace o anumită interpretare a Constituţiei, atunci un număr foarte mare de oameni, prin referendum, prin modificarea Constituţiei, pot modifica însăşi Constituţia", susţine Ionuţ Corduneanu, preot vicar-administrativ patriarhal.

Demersul ăsta cu acordul părinţilor pentru ora de religie aparţine unor păgâni, adică luptători împotriva lui Hristos, spune actorul Mihai Coadă.

"Chiar s-a făcut un grup de lucru pe probleme juridice şi advocacy şi s-a pus problema dacă nu ar trebui, este doar o chestiune în dezbatere pentru moment, dacă nu ar trebui să declanşăm o procedură pentru a iniţia o schimbare la nivel constituţional în sensul de introducere explicită a garantării orei de religie", explică şi Liana Stanciu. Mai multe pe StiriTVR.ro.

Mai multe articole despre:
ora de religie religi educație religioasă