MENIU

SUSPECTUL oribilei crime din IAȘI, arestat pentru 30 de zile. Se consideră nevinovat

Criminalul marocan escortat de poliție la aeroport

Studentul marocan care este principalul suspect al dublei crime din Iași a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au aprobat, joi, cererea procurorilor privindu-l pe Ahmed Sami El Bourkadi. Acesta susține că este nevinovat și că la locul crimei au mai fost prezente alte 2 persoane. 

După ce a fost audiat de judecători aproape 3 ore, magistraţii au respins contestaţia făcută de avocata suspectului.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul AHMED SAMI EL BOURKADI, născut la data de (...) împotriva încheierii penale nr. 294/JDL din data de 13.12.2021, pronunţată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 6615/99/2021, pe care o menține.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, ocazionate de soluționarea prezentei contestații. Definitivă. Pronunţată azi, 23.12.2021, prin punerea soluției la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta judecătorului de drepturi și libertăți.

Pe de altă parte, avocata principalului suspect a declarat că, la audieri, acesta a pledat nevionovat și a oferit informații care ar putea să ducă la o schimbare a direcției anchetei.

‘’Se consideră nevinovat. (...) El a declarat că au mai fost doi bărbaţi, în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine. (...) Teoretic ar mai trebui să fie suspecţi, dar până acum nu s-a mai prezentat niciunul. Momentan este singurul suspect deşi la ce probe s-au prezentat acolo, ar trebui să mai fie’’ a declarat avocata acestuia.

Ahmed Sami El Bourkardi a fost la Iași după ce a fost extrădat din Italia. El a fost prezentat la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocata studentului Ahmed Sami El Bourkardi, suspectul în dublă crimă din Iași susţine că acesta le-a spus anchetatorilor că nu este vinovat şi că la fața locului au mai fost prezenţi incă doi indivizi. 

Aceasta a menţionat că anchetatorii au mai găsit o urmă de pantofi şi că ar trebui să mai aibă suspecţi în acest dosar.

În momentul în care tânărul a fost dus la Tribunalul Iași, în fața instituţiei a fost prezent şi tatăl Ioanei, tânăra ucisă alături de studentul marocan. Acesta consideră că sunt mai mulţi autori şi că nu înţelege de ce marocanul i-a ucis singurul copil.

 

Mai multe articole despre:
suspect crime iasi marocan ucigaș victime suspecte complici