MENIU

SURSE Concluzia ședinței de urgență Klaus Iohannis - PNL: rămâne varianta unui guvern minoritar alături de UDMR, cu sprijin PSD

Klaus Iohannis și Florin Cîțu
Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Ședința președintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL, care a avut loc joi seară, la Vila Lac, s-ar fi încheiat cu concluzia că se va încerca, în continuare, impunerea unui guvern minoritar condus de generalul Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate de Realitatea Plus, cu susținerea PSD. În schimb, PSD ar fi transmis că nu va susține un asemenea guvern, susțin aceleași surse Realitatea PLUS 

Cu acestă ocazie s-ar fi definitivat și lista noilor miniști, numele noi fiind Alina Gorghiu, Cristian Bușoi sau Iulia Scântei, potrivit surselor Realitatea Plus.

Lista completă AICI.

Varianta agreată de liberali ar fi ca votul pentru guvernul Ciucă să aibă loc peste o săptămână, astfel încât în acest interval să poată continua negocierile cu PSD și USR.

Înainte de întrevederea cu șeful statului, liderii PNL au discutat și cu liderii UDMR și au finalizat programul de guvernare.

Ședința a avut loc în condițiile în care PNL nu a reușit încă să găsească o soluție de a obține sprijin pentru noua formulă de guvern, condus de Nicolae Ciucă. 

Conducerea PNL urmează să se reunească  vineri, la ora 11.00, în ședința Biroului Executiv pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat va merge sâmbătă în Parlament. 



Mai multe articole despre:
sedinta iohannis pnl sedinta de urgenta