MENIU

Răsturnare de situație. Propunere ca CERTIFCATUL VERDE să nu fie obligatoriu în lăcașuri de cult

Premierul Nicolae Ciucă

"Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți, iar discuția a fost „dacă vaccinarea este singura soluție?”. Răspunsul a fost cât se poate de ferm și de clar. Vaccinarea este o soluție, iar cea de-a doua, complementară vaccinării, este comportamentul, iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, respectul față de comunitate, respectul față de ceea ce înseamnă salvarea de vieți”, a afirmat premierul. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit , joi, cu toți reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. La final, premierul a precizat că în cadrul discuțiilor s-a convenit ca certificatul verde să nu fie obligatoriu, în perioada următoare, pentru accesul în lăcașurile de cult.

Discuțiile au vizat și Certificatul verde pentru acces în biserici și celelalte unități de cult, punându-se în discuție inclusiv varinata ca accesul în lăcașele de cult să se facă în baza certificatului verde.

Întâlnirea a avut loc la Templul Coral – cel mai mare lăcaș de cult mozaic din București, iar la discuții au participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dar și coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță și șeful DSU, Raed Arafat.

Întâlnirea vine pe fondul înregistrării unei rate scăzute de vaccinare anti-Covid în România, una dintre cele mai mici din toată Uniunea Europeană.