MENIU

Oprescu, după gratii. Surse: DNA și SRI au blocat tunuri de zeci de milioane de euro la PMB

Surse judiciare au declarat pentru realitatea.net, că directorul economic al Primăriei București, Mircea Constantinescu, împreună cu edilul Capitalei, Sorin Oprescu, pregăteau contracte cu dedicație pe infarastructură care ar fi prejudiciat bugetul cu milioane de euro. Prin reținerea primarului general aceste fapte au fost stopate.

"Sorin Oprescu nu a ținut cont de informări"

Printre autoritățile care au beneficiat de informări s-a numărat Primaria Capitalei, Sorin Oprescu fiind singurul primar din București cu dreptul legal de a primi aceste informări, în scopul prevenirii faptelor de coruptie. 

”Cu toate că acesta a fost informat în ultima vreme cu privire la vulnerabilitățile din Primarie, autoritățile încercând să prevină anumite fapte de corupție, Oprescu a fost prins in flargrant luand mita,” au spus sursele judicare pentru realitatea.net. 

Reamintim că Oprescu a fost reținut azi noapte la 0:33 pentru luare de mită. Vorbim de o sumă de 25 000  de euro pentru a facilita un contract. Deși avocatul lui Oprescu spune că banii erau împrumutați de edil pentru plata unor taxe, surse judicare susțin că o parte din mita de 25 000 de euro, circa 5 000 de euro, era inscripționată cu ”MITĂ„. 

La această operațiune, DNA a beneficiat de sprijinul SRI.