MENIU

Surse: Ministrul Petre Daea va fi audiat la DNA în dosarul lui Chesnoiu

Petre Daea

Ministrul Petre Daea ar urma să fie audiat la DNA în cazul fostului ministru de la Agricultura, Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi la preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix-Vasile Cozma, pentru concursul de angajare în cadrul ministerului Agriculturii a unui fost ofiţer STS care nu luase nota de trecere, deşi i se dăduseră subiectele.

Ministrul Petre Daea urmează să fie audiat la DNA în dosarul fostului ministru, Adrian Chesnoiu. Chesnoiu ar fi intervenit în cazul unui concurs de angajare în cadrul ministerului Agriculturii. Iată ce se arată într-un document DNA:

„Ministrul (Adrian Chesnoiu – n.r.) i-a solicitat martorului denunţător să îi indice numitului Sandu Aurel un număr de 3 acte normative din cele 12 menţionate ca bibliografie, din care urmează să fie întocmite subiectele, pentru ca acesta să poată învăţa în scopul câştigării concursului.

De asemenea, având în vedere că din comisie, în temeiul dispoziţiilor legale, urma să facă parte şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care propune o parte dintre subiectele probei scrise şi participă la notarea lucrărilor, ministrul Agriculturii i-a transmis martorului-denunţător să îi comunice dacă întâmpină probleme cu persoana desemnată de ANFP”, se arată în documentul DNA.

STENOGRAME

„Chesnoiu Adrian: Dă-i şi tu în mare, aşa…Nu…Alege trei legi! Dă-i-le să le citească că (neinteligibil).


Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Şi dă subiectele!

Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Spune-i (…) Trei legi.


Martor denunţător: Ok.

Chesnoiu Adrian: Şi puteţi să faceţi ce subiecte vreţi voi.

Martor denunţător: Bine….Atât. Iau asta …(În fundal se aud vocile unor alte persoane)

Chesnoiu Adrian: De la ANFP (neinteligibil) se va înscrie. Acolo tot ce avem nevoie îmi spui mie.

Martor denunţător: Acolo se face extragere….

Chesnoiu Adrian: Deci acolo să nu se (neinteligibil) şi tot ce e nevoie îmi spui mie.

Martor denunţător: Ok”

Mai multe articole despre:
petre daea adrian chesnoiu