MENIU

SURSE Lideri din PDL, acuzați de luare de mită! Cauza ar fi disjunsă din dosarul "Hidroelectrica"

Surse judiciare citate de Realitatea TV au declarat că procurorii anticorupție anchetează anumite fapte de corupție comise de anumiți lideri ai PDL din perioada 2009. Dosarul ar fi disjuns din cel în care sunt implicați Elena Udrea și Bogdan Buzăianu.

Potrivit Realitatea TV, în acest dosar ar fi cercetate fapte de corupție privind finanțarea campaniei electorale.

Acuzațiile aduse în această cauză sunt de luare de mită, susțin aceleași surse.

Elena Udrea și Bogdan Buzăianu sunt anchetați de DNA în dosarul "Hidroelectrica".

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzată, în acest dosar, de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obțiunere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de oprațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată și fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009-2012).

Potrivit ordonanței procurorilor, Elena Udrea ar fi primit mită într-un contract între Hidroelectrica și o firmă privată. Surse au explicat că Udrea ar fi primit mită de la Bogdan Buzăianu 3,8 milioane de dolari, plus o creanță de 900.000 de euro, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu Hidroelectrica.

Oamenii legii susțin că fostul ministru i-ar fi cerut omului de afaceri, în anul 2010, cinci milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica să continue contractul de vânzare-cumpărare de energie cu firma omului de afaceri.