MENIU

SURSE: Dăncilă i-a promis lui Timmermans că NU dă OUG pe Justiție

SURSE: Dăncilă i-a promis lui Timmermans că NU dă OUG pe Justiție

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis, joi, prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu va adopta, în ședința de vineri, Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale cerută de PSD.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de G4Media.ro, cei doi oficiali au avut, joi, o teleconferință în care Dăncilă și Timmermans au convenit ca echipele de experți ale guvernului și Comisiei Europene să continue lucrul pentru găsirea soluțiilor la îngrijorările exprimate de partenerii externi.

Reamintim că proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână, la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă OUG Justiţie