MENIU

CSM a decis că Augustin Lazăr a încălcat codul deontologic. Procurorul general a făcut contestaţie

CSM işi motivează, miercuri, raportul negativ privind revocarea din funcţie a procurorului general

Plenul CSM a admis, luni, contestaţia Inspecţiei Judiciare faţă de decizia Secţiei pentru procurori care a decis că Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când a folosit formularea „inculpaţi de rang înalt”, au precizat, pentru Mediafax, surse din Consiliu. Procurorul general a făcut contestaţie.

UPDATE: Într-o postare pe Facebook, procurorul general al României, Augustin Lazăr, arată că a contestat decizia CSM.

"Ca urmare a interesului manifestat de opinia publica, arat ca am contestat hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 decembrie 2018, hotarare prin care, la limita majoritatii, a fost desfiintata hotararea Sectiei pentru procurori nr. 376 din 26 iunie 2018 care stabilea ca nu exista indicii privind incalcarea dispozitiilor art. 17 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor. Solutia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii o apreciez ca nelegala si urmeaza ca instanta competenta, sesizata in termenul legal, sa hotarasca asupra contestatiei formulate", arata acesta.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat luni, înaintea plenului CSM, că exprimarea lui privind „inculpaţii de rang înalt” se referă la inculpaţii de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care se ocupă cu infracţiuni de nivel mediu sau înalt.

Este foarte simplu. Inculpaţi de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dacă vă uitaţi în lege, aşa scrie acolo: DNA e făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupţia, dar nu la un nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA sunt inculpaţi de rang înalt”, a declarat Augustin Lazăr, la sediul CSM.

 
Mai multe articole despre:
Lazăr