MENIU

SURSE: Ciucă și-ar putea depune mandatul pe 9 iunie. Când vom avea un nou Guvern - Rotativa se pune în mișcare

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă și-ar putea depune mandatul vinerea aceasta, spun surse guvernamentale pentru Realitatea PLUS. Totul în contextul în care negocierile pentru noul Guvern s-au blocat din cauza grevei din Educație. Guvernul a majorat deja salariile profesorilor și, spun surse din Executiv, Coaliția nu mai are de gând să vină cu alte soluții. Negocierile pe funcții ar putea fi, așadar, reluate. 

Până la începutul săptămânii viitoare am putea avea și un nou executiv în frunte cu, cel mai probabil, Marcel Ciolacu, asta pentru că - spun sursele Realitatea PLUS - premierul Nicolae Ciucă și-ar putea depune mandatul chiar vinerea aceasta, urmând ca mai apoi, în zilele următoare, să aibă loc toate procedurile necesare, respectiv consultările la Palatul Cotroceni și audierile la Parlament. Totul pentru ca, la începutul săptămânii viitoare, Marcel Ciolacu să fie deja instalat la Palatul Victoria. 

Dacă până acum negocierile au fost blocate de greva din Educație, vedem că acestea ar putea fi deblocate săptămâna aceasta.

Dacă rotativa guvernamentală nu are loc până la finalul acestei luni, atunci când se încheie sesiunea pqarlamentară, ea ar putea avea loc în luna septembrie. Social-democrații au spus că în acest caz nu vor mai prelua conducerea Guvernului.

Conform ultimelor discuții, liberalii și social-democrații ar avea fiecare câte 8 ministere, pesediștii dorindu-și respectarea protocolului. 

UDMR ar rămâne cu doar două ministere, după ce Ministerul Mediului ar putea ajunge în mâinile liberalilor, iar fiecare dintre cele trei partide ar avea și câte un scaun de vicepremier. 

În cazul PNL, acesta ar putea fi ocupat chiar de către Nicolae Ciucă. Acesta și-ar putea asuma, de asemenea, și un portofoliu în viitorul Guvern.

Mai multe articole despre:
rotativa ciuca mandat ciuca guvern