MENIU

Surse: China ar fi ascuns peste o jumătate de milion de cazuri de COVID

china

China ar fi ascuns, în raportările transmise instituțiilor internaționale, peste o jumătate de milion de persoane contaminate cu noul Covid. Astfel, dacă la nivel oficial sunt 83.000 de cazuri de contaminare, statistica reală ar fi de 640.000. 

Informația provine dintr-o scurgere de date de la Universitatea Națională de Tehnologie din Changsha, care a ajuns la jurnaliștii de la Foreign Policy și 100 Reporters

Potrivit acestora, baza de date obținută de la universitatea din China are 640.000 de raportări, din peste 230 de orașe din întreaga țară.

Fiecare raportare conține coordonatele exacte unde a fost identificat cazul sau cazurile, însă contabilizarea datelor face destul de dificilă stabilirea numărului real. Pe de-o parte, numărul poate fi mai mare de 640.000, dacă în cazul fiecărei raportări e vorba de cel puțin o singură persoană. Pe de altă parte, numărul poate fi mai mic, pentru că nu este clar cum s-a făcut diferențierea între ,,confirmat" și ,,vindecat". 

Centrul American pentru Controlul Epidemiilor a refuzat să comenteze informațiile furnizate de Foreign Policy și 100reporters, iar Organanizația Mondială a Sănătății a afirmat că nu are informații despre o asemenea bază de date.

Vineri, China avea raportate aproape 83.000 de cazuri de infectare, peste 4.600 de decese și peste 78.000 de vindecări. Raportările au fost puse sub semnul întrebării, atât în presă, cât și de oficiali din Statele Unite, Germania, Marea Britanie sau Franța. Aceștia au acuzat China că, în complicitate cu oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății, au mistificat raportările, cu intenția de a ascunde adevărata amploare a epidemiei.

Mai multe articole despre:
china covid virus wuhan masti infectie