MENIU

Amenințare FALSĂ cu BOMBĂ în Capitală, la un important MALL din Sectorul 3. Oamenii, EVACUAȚI - CINE a pus pe jar autoritățile

Amenințare cu BOMBĂ în Capitală, la un important MALL din Sectorul 3 Foto: INQUAM/George Călin

A fost amenințare cu bombă, miercuri, la un centru comercial din Sectorul 3, relatează Realitatea PLUS. Oamenii au fost evacuați de urgență și traficul în zonă a fost blocat. Polițiștii și pirotehniștii au făcut verificări pentru a depista dispozitivul exploziv, iar mall-ul a fost închis câteva ore și traficul restricționat în zonă.

Pe o adresă de e-mail a Poliției, s-a primit o informare de pe o adresă de e-mail, cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake.

La fața locului s-a deplasat Detașamentul Pirotehnic din cadrul SIIAS.

În jurul orei 13.00-13.30, zona a fost delimitată și traficul parțial restricționat.

Având în vedere procedura legală, Centrul Comercial Park Lake a fost evacuat de urgență, pentru efectuarea de verificări.

Oamenii evacuați așteaptă în fața complexului pentru a putea intra după verificări.

În urma efectuării controlului pirotehnic, nu a fost identificat nici un dispozitiv exploziv. Activitatea în Centrul Comercial Park Lake a fost reluată în jurul orei 17.00.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Bogdan Ghebaur, a declarat, în direct, la Realitatea PLUS că „în cursul acestei zile a fost primită prin e-mail privind amplasarea în Centrul Comercial Park Lake a unui dispozitiv exploziv. De urgență s-au deplasat polițistii pentru evacuarea de urgență.

Polițiștii Brigăzii Rutiere sunt la fața locului și au deviat traficul.

În paralel se fac verificari pentru identificarea persoanei care a făcut sesizarea si tragerea la raspundere a acesteia.

În momentul de față, ofițerii de poliție și agenți ai SRI sunt în interiorul complexului și fac verificari pentru a gasi dispozitivul. Sunt in plina desfasurare pentru identificare”.

Despre blocarea traficului in zona Parklake, care a fost dispusă deja de la ora 13.30, purtătorul de cuvînt al IGPR a anunțat că va dura până la finalizarea misiunii de verificare a amenințării cu bombă. Lucru ce s-a întâmplat în jurul orei 17.00.

Potrivit unor surse, primele informații arată că este posibil ca autorul amenințării să fie chiar din interiorul centrului comercial.

Astfel de amenințări au mai fost făcute în trecut de către un fost angajat de la Pază, care nu mai lucrează în prezent în centrul comercial, potrivit acelorași surse.

Mai multe articole despre:
amenintare bomba bucuresti parklake mall