MENIU

Surpriza Samsung pentru finalul anului: ce telefon vei putea cumpăra fără regrete

Samsung vrea să aducă pe piață două modele de Samsung Galaxy Note 10. Unul mai mic și unul mai mare. Este de așteptat ca un model să aibă un ecran de 6,75 de inci (SM-N975), iar al doilea un display de 6,28 de inci (SM-N970). Dar asta nu va fi singura diferență. E de așteptat ca producătorul să aibă aceeași strategie pe care a avut-o și la Galaxy S10. Și n-a fost una deloc rea. 

Samsung Galaxy S10 e disponibil în patru variante, inclusiv cea 5G. O strategie similară ar fi și pentru Galaxy Note 10. Informațiile de până acum arată că ar trebui ca modelul mai mic, și mai ieftin, să fie Note 10e. Ar avea o baterie mai mică, dar și cu o cameră mai puțin decât modelul de top. Bateria ar fi de 3.400 mAh.

Dacă se confirmă, înseamnă că bateria de pe acest model va fi mai mică decât oricare alta de pe un Note din ultimii ani. De fapt, va fi doar cu puțin mai mare decât bateria de 3.000 mAh găsită pe Galaxy S10e.

De cealaltă parte, Galaxy Note 10 ar avea unul de 4.500 mAh. Ideea din spatele acestei decizii, dacă se dovedește adevărată, este de a duce telefoanele Samsung în mai multe piețe, în locuri unde oamenii nu vor sau nu pot să cheltuiască 1.000 de euro pe un smartphone.

Este de așteptat să vedem și o variantă 5G a telefonului, dat fiind că 2020 va fi cel mai important an pentru așa ceva. Dincolo de aceste detalii, mai sunt câteva funcționalități noi, în pregătire.

Astfel, una dintre cele mai interesante funcții ale noului telefon se numește Air Mouse. Astfel, stylus S-Pen ar trebui să funcționeze exact ca un mouse wireless în interfața telefonului. Încă nu-mi dau seama cum ar fi util sau cum ar funcționa așa ceva, dar vom vedea la lansare. S-Pen va avea un vârf de 0,7 mm și 4096 de niveluri de presiune, la fel ca în cazul celui de pe Note 9.

S-Pen ar trebui să funcționeze și cu DEX-ul (desktop mode) și cu ajutorul lui vei putea acționa de la distanță camera telefonului și alte aplicații. Despre camerele foto regăsite pe Samsung Galaxy Note 10 trebuie să știi că nu trebuie să te aștepți ceva radical. 

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon Samsung smartphone Android