MENIU

SURPRIZA lui Sorin Grindeanu pentru Ministerul IMM-urilor și a mediului de afaceri

Sorin Grindeanu

Rovana Plumb este "surpriza" pregătită de premierul Sorin Grindeanu pentru ministerul IMM-urilor, rămas fără șef după demisia lui Florin Jianu imediat după emiterea Ordonanței 13.

Se pare că Rovana Plumb se va întoarce la guvernare. Potrivit unor surse apropiate Guvernului, numele fostului ministru al Muncii este vehiculat pentru Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM).

Rovana Plumb a mai ocupat până acum funcţia de ministru al Mediului sau al Muncii în mai multe cabinete PSD.

PSD a decis ca ministrul pentru Mediul de Afaceri să fie unul politic. Jianu nu era membru de partid și a plecat la două zile de la publicarea ordonanței de urgență.

El și-a anunțat demisia online. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat", a scris Jianu pe pagina de Facebook.

Rovana Plumb a condus ministerul Mediului, în 2012, apoi a preluat protofoliul de la Muncă și Protecție socială, după alegerile din același an.

În 2015, după ce Victor Ponta a demisionat, a fost pentru o scută perioadă președinte interimar al PSD. La nici o lună, Liviu Dragnea primea 65 de voturi, în Comitetul Executiv Național, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea își anunțase candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN.

În 2016, mai mulți membri ai echipei Ponta au cochetat cu ideea candidaturii pe listele PRU, potrivit DC News. Înainte de alegeri s-a ajuns la o înțelegere între cele două ”aripi” ale PSD, dar după votul din 11 decembrie niciun fost ministru nu s-a regăsit pe lista Executivului.

Mai multe articole despre:
măsuri miniştri Rovana Plumb decizii numiri