MENIU

Surpriză: telefoanele mai vechi scapă de localizarea Google propusă de Raed Arafat

Guvernul a pregătit un proiect de ordonanță de urgență prin care vrea să modifice legislația privind urgentarea localizării apelurilor făcute la 112. Executivul vrea, totodată, să inițieze un protocol de colaborare cu Google pentru un sistem de tip AML (Advanced Mobile Localization).

Soluția de localizare Google AML/ELS este funcțională în 15 țări, iar în alte state se află în curs de implementare sau testare.

Raed Arafat a precizat în cadrul conferinței de presă de la Guvern că noul sistem AML pe care autoritățile vor să-l implementeze nu e funcțional decât la telefoanele de tip smartphone.

"Sistemul AML are limitări, una din limitări este tipul terminalului telefonic. Trebuie văzut dacă terminalul telefonic, şi asta nu e o justificare, dar trebuie văzut dacă terminalul telefonic folosit în apelarea 112 a fost un smartphone care ar fi putut fi localizat prin sistemul AML, nu ştiu, să vedem ce zice ancheta, să vedem ce zic cei care prezintă acest lucru.

Dacă era un telefon vechi nu se putea localiza nici dacă aveam AML-ul, decât prin tehnica veche a triangulaţiei, adică îşi dau o zonă şi care s-a dat în cazul ăsta, s-a făcut localizarea", a declarat Raed Arafat, miercuri, la Palatul Victoria, întrebat despre localizarea în cazul Caracal şi dacă implementarea mai devreme a sistemului AML (Advance Mobile Location) - respectiv după cazul Apuseni - ar fi ajutat în acest caz.

Schimbări majore la 112 după "cazul Caracal". Raportul lui Raed Arafat propune colaborarea cu Google

Mai multe articole despre:
Raed Arafat