MENIU

Angajatorii din România, extrem de optimiști pentru 2017. RECORD de angajări

<p>Angajări &icirc;n Rom&acirc;nia</p>

Angajatorii din România sunt extrem de optimiști pentru începutul anului 2017: perspectivele de angajare pentru primul trimestru al anului viitor sunt cele mai puternice din ultimii 8 ani, practic de la începutul crizei economice încoace.

În primele trei luni din anul 2017 se prognozează cea mai puternică piață a forței de muncă din ultimii opt ani, potrivit angajatorilor români, care raportează o previziune netă de angajare de +15% pentru perioada ianuarie – martie 2017.

Astfel, 19% dintre cei 625 de angajatori din România intervievați în studiul ManpowerGroup prevăd creșteri ale numărului total de angajați, 13% prevăd reduceri, iar 66% nu anticipează nicio schimbare. Intențiile de angajare se consolidează atât comparativ cu trimestrul IV, cât și comparativ cu trimestrul I/2016 cu 3, respectiv 5 puncte procentuale.

"Perspectivele de angajare pentru primul trimestru din 2017 sunt cele mai puternice din istoria studiului în România, ceea ce înseamnă mai multe oportunități pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar indică, deopotrivă, o intensificare a competiției pentru angajați, pe o piață care este deja una dintre cele mai afectate de deficitul de talente", spune Corina-Bianca Gonteanu, Director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Este de așteptat ca în intervalul ianuarie - martie 2017 numărul total de angajați să crească în opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate și în șapte din cele opt regiuni ale țării.

Angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare formulează și de această dată cea mai puternică prognoză din toate cele raportate la nivel de sector, Previziunea Netă de Angajare de +33%, cu 13 puncte procentuale peste cea din trim. I/2016, cea mai semnificativă îmbunătățire de la an la an raportată în această ediție a studiului.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă se pot aștepta la un climat favorabil angajărilor în șapte din cele opt regiuni ale țării, în special în regiunea Vest. Previziunea Netă de Angajare de +22% raportată de angajatorii din regiune este cea mai puternică din ultimii aproape doi ani, îmbunătățindu-se considerabil atât față de trim. IV/2016, cât și față de trim. I/2016, cu 12, respectiv 11 puncte procentuale. Angajatorii din regiunea Nord-Vest continuă să fie optimiști, Previziunea Netă de Angajare de +16%.

Mai multe articole despre:
angajări angajare recrutări