MENIU

Surprinzător - ce vor să facă o treime dintre locuitorii oraşelor din România

O treime dintre locuitorii marilor orașe din România vor să cumpere, să vândă sau să închirieze o proprietate, arată un studiu realizat de un portal imobiliar. Majoritatea românilor preferă locuințele nou-construite.

„Remarcăm creșterea interesului pentru achiziția de locuințe nou-construite, care a ajuns la finalul lui 2016 la o cotă de 46,1% din total. Spre comparație, ponderea celor interesați specific de apartamente vechi este de 12,7%, în vreme ce 41,2% dintre potențialii clienți ar fi dispuși să cumpere orice tip de proprietate”, a declarat Daniel Crainic, directorul de marketing al portalului imobiliar.

Astfel, ponderea celor interesați să cumpere o locuință a scăzut de la 55,2% în 2015, la 53,7% în 2016. În schimb, ponderea românilor care vor să vândă a crescut de la 23,2% la 25,1%, iar a celor care vor să ia o proprietate în chirie a avansat de la 10,6% la 11,8%.

Analiștii imobiliari spun că piața a intrat într-o etapă de maturizare, iar cumpărătorii alocă mai mult timp pentru găsirea unei proprietăți.

sursa