MENIU

Supraveghetor de la Penitenciarul Poarta Albă, atacat de deţinuţi.Păzea singur peste 300 de persoane

Supraveghetor de la Penitenciarul Poarta Albă, atacat de deţinuţi

Incident violent la Penitenciarul Poarta Albă! Un supraveghetor a fost agresat, după ce a încercat să oprească un conflict între deţinuţi. Bărbatul avea grijă, ATENŢIE!, de 420 de deţinuţi în momentul în care a avut loc altercaţia. 

Bătaia a avut loc în cursul zilei de ieri. Agentul supraveghetor a fost atacat de deținuți, în timp ce încerca să aplaneze scandalul izbucnit între aceștia. Informaţiile despre starea de sănătate a bărbatului sunt contradictorii. Preşedintele Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susţine că incidentul este unul destul de grav.

"S-a constatat ca avea o taietura la mana si mai multe lovituri cu diverse corpuri contondente. Dupa ce incidentul a fost finalizat, s-a prezentat la cabinetul medical, inteleg ca a primit 14 zile de concediu medical", a spus Sorin Dumitraşcu, președinte Federația Sindicatelor din ANP.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă spune că incidentul nu este grav.

"În ambuscada creata, cadrul a fost zgariat superficial la o mana", a zis Gabi Botezan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Cu un lucru sunt însă de acord atât sindicaliştii, cât şi reprezentanţii Penitenciarului: lipsa de personal. Agentul supraveghetor avea nici mai mult nici mai puţin de 420 de deţinuţi în grijă la momentul când a avut loc altercaţia. Cazul se află în prezent în atenţia Judecătoriei de la Medgidia, iar conducerea de la Penitenciarul Poarta Albă a demarat o anchetă internă.

Acesta nu este primul incident grav în care un agent de penitenciar este agresat la Poarta Albă. În urmă cu un an, o tânără profesoară a fost sechestrată de doi deţinuţi. Aceştia au ameninţat-o cu o armă albă şi au dus-o într-o baie unde intenţionau să o violeze. După minute bune de teroare, femeia a reuşit să scape. Nimeni nu a luat nicio măsură, desi incidentele de la Poarta Albă se ţin lanţ, se plâng sindicaliştii.

Cel care ar fi trebuit să se asigure că nu există incidente după gratii este Directorul Adjunct pentru Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar. Nimeni altul decât Petrică Bănuţă. Acesta a fost acuzat în trecut de alţi angajaţi de la Penitenciarul Poarta Albă de abuzuri.

După ce Realitatea TV a difuzat mărturii ale deţinuţilor de la Poarta Albă, aceiaşi Petrică Bănuţă şi Mihai Mate au făcut presiuni asupra condamnaţilor. Cei care mai aveau puţin până la termenul de liberare condiţionată erau şantajaţi să nu mai vorbească despre neregulile de după gratii. Dacă vorbeau, acestora li se spunea că solicitările de eliberare condiţionată le vor fi amânate. În ciuda tuturor neregulilor, Petrică Bănuţă a fost avansat recent. Potrivit unor surse, actualul Director Adjunct pentru Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar ar fi nepotul directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică.

 
Mai multe articole despre:
penitenciar deţinut Poarta Albă