MENIU

Super-vulcanul din Coreea de Nord care ameninţă planeta mai serios decât armele nucleare

<p>Supervulcanul Paektu</p>

Toată lumea s-a obişnuit cu ameninţările pompieristice ale liderului de la Phenian care spune o dată pe săptămână că va distruge SUA sau Coreea de Sud. Un pericol de data asta real din Coreea de Nord este super-vulcanul Paektu care dă semne de trezire.

Vulcanul din muntele Paektu, aflat la graniţa de nord a Republicii Coreea cu China, a început să dea semne de activitate în urmă cu câţiva ani şi să-i sperie chiar şi pe savanţii excentrici ai lui Kim Jong-un.

Se ştie că ultima erupţie a vulcanului, înainte de anul 1.000, a primit numele de Erupţia Mileniului şi a fost una dintre cele mai violente din istoria umanităţii, potrivit The Christian Science Monitor. Lava vulcanului a ajuns până în Japonia.

Aceste îngrijorări i-au făcut pe nord-coreeni să accepte colaborarea cu echipe occidentale şi chineze de savanţi, în încercarea de a afla cum stau de fapt lucrurile şi cât de mare este pericolul.

Pe o scară de 1 la 8, erupţia masivă din trecut a vulcanului Paektu s-a situat la cifra 7, în condiţiile în care 8 înseamnă ameninţare cu extincţia la nivel planetar.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Vulcan Paektu muntele Paektu