MENIU

Super-leguma care are antioxidanţi cât 50 de sticle de vin

Super-leguma care are antioxidanţi cât 50 de sticlede vin

În curând, o singură roşie ne va furniza polifenoli cât 50 de sticlede vin, anunţă cercetătorii britanici, care au reuşit să obţină o astfel de legumă.

Cercetătorii de la Centrul John Innes din Marea Britanie au reuşit să obţină un tip de roşie ceoferă nenumărate beneficii inimii.

Roşia cultivată în cadrul experimentului conţine o proteină numită AtMYB 12, care se găseşte înplantă Arabidopsis thaliana, comună în grădinile britanicilor. Această proteină activează o serie de polifenoli, despre care s-a arătat că joacă un rol extrem de important în prevenirea unor boli precum cancerul sau bolile de inimă.

Aceşti polifenoli sunt similari resveratrolului, un polifenol ce se găseşte în vin, despre caremulte studii au arătat că protejează vasele de sânge, scad colesterolul "rău" şi previn obezitateaşi diabetul. Odată ce proteină este prezenţa în aceste roşii, polifenolii sunt activaţi, tomatele devenind o adevărată uzina de antioxidanţi, conform bzi.ro.

O astfel de roşie ajunge să aibă aceeaşi cantitate de polifenoli că 50 de sticle de vin roşu. Poate că nu e la fel de amuzant să muşti dintr-o roşie, cum ar fi să bei vin, recunosc oamenii deştiinţă, însă roşia rămâne un fruct la îndemână tuturor, ce poate fi consumat oricând. Sucul poatefi stors din roşie, putând fi folosit chiar în scopuri medicinale. Oamenii de ştiinţă implicaţi înacest experiment spun că se poate obţine prin aceeaşi metodă orice legumă cu compuşi benefici.

Mai multe articole despre:
sănătate legume roşie antioxidanţi