MENIU

Suferi de dureri de cap? Iată 10 cauze la care nici nu te gândeai

Dureri de cap

În fiecare an milioane de români merg la medicul de familie plângându-se de dureri de cap. Dacă şi tu eşti una dintre persoanele care procedează astfel, iată 10 cauze la care nici nu te gândeai pentru care suferi de dureri de cap.

Anxietatea

Unele dintre cele mai întâlnite cauze ale durerilor de cap sunt anxietatea şi stresul. Astfel de dureri sunt destul de întâlnite, iar intensitatea durere variază de la moderat la sever.

Ce ar trebui să faci?

Respiraţia lentă, într-un loc întunecos şi liniştit poate îmbunătăţi fluxul sanguin şi, în plus, te va ajută să te linişteşti. Dr. Andrew Weil sugerează metodă de respiraţie 4-7-8 pentru a te relaxa. Inhalează pe nas timp de 4 secunde, ţine-ţi respiraţia pentru 7 secunde şi apoi expiră pe gură timp de 8 secunde.  

Ochii

Problemele cu vederea sunt întâlnite la persoanele care petrec mai mult de 5 ore pe zi în faţă calculatorului. Lumina de la monitoare duce adesea la dureri de cap.

Ce ar trebui să faci?

Ridică-te din când în când din faţă PC-ului astfel încât ochii să se poată odihni. Ieşi afară în lumina naturală – tot organismul va beneficia de pe urmă acestei expuneri. Încearcă să foloseşti ochelari pentru PC care să reducă expunerea la lumina monitorului.

Sursa: SFATULPARINTILOR. RO.