MENIU

Sucurile care te scapă de boli

Gustoase, răcoroase dar și foarte sănătoase. Sucurile din fructe pot preveni apariția unor afecțiuni. Totodată, pot fi folosite și în tratarea unor probleme de sănătate.

Sucul de portocale, benefic pentru inimă

Știai că dacă bei două pahare de suc de portocale în fiecare zi ești mai puțin predispus la hipertensiunea arterială? Este concluzia unui   studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Auvergne, Franţa. La studiu au participat 24 de bărbaţi de vârsta a doua, supraponderali, dar sănătoşi.

Fiecare dintre ei a băut câte o jumătate de litru de suc de portocale, o lună de zile, iar în următoarea lună au băut alte tipuri de sucuri. Cercetarea a concluzionat că, după perioada cu cura de suc de portocale, tensiunea arterială a fost mai mică.

Sucul de merișoare previne cariile

Sucul de merişoare are proprietăţi benefice asupra danturii. Acesta luptă cu bacteriile răspunzătoare pentru producerea unor anumite tipuri de acizi, care atacă  smalţul și favorizează apariția cariilor.

Ei bine, băut după masă, sucul de merişoare este ca un scut şi nu mai permite acidului să atace dinţii. Totodată, studiile au arătat că merişoarele previn şi formarea tartrului, care este responsabil pentru apariţia afecţiunilor gingivale.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.