MENIU

Suciu, despre criza francului elvețian:Putem ajunge într-o situaţie în care creditarea este frânată

<p>Suciu, despre criza francului elvețian:Putem ajunge &icirc;ntr-o situaţie &icirc;n care creditarea este fr&acirc;nată</p>

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a explicat, în exclusivitate la Realitatea TV, care sunt şansele ca problemele aduse de împrumuturile în franci elveţieni să frâneze întreaga creditare, în contextul în care românii nu mai au încredere să ia credite.

"Această criză a francului elveţian care evident a îngrijorat pe toată lumea, nu doar pe clienţi, dar şi pe autorităţi, chiar şi pe Guvernatorul Mugur Isărescu, care s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele Klaus Iohannis, va naşte incertitudine pe pieţele financiare, dacă poate să frâneze creditarea?", a declarat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BNR a precizat că nu exclude riscul unei 'frânări' a creditării, efectele nefaste pe piața financiară urmând a fi "consistente".

"Putem ajunge într-o situaţie în care creditarea este frânată şi efectele nefaste pe economie vor fi consistente, de la lipsa de locuri de muncă şi investiţii la lipsă de creştere economică. Rolul băncilor este şi acela de a stimula economia prin intermedierea financiară, prin posibilitatea de a da credite pentru creşterea economică. Atunci când se simt la rândul lor agresate de eventuale intervenţii nefaste, din partea unor autorităţi ale statului, evident că şi ele îşi vor restrânge creditarea", a precizat Dan Suciu.