MENIU

Subiecte ROMANA BAC 2017. Marin Preda la uman, Liviu Rebreanu vs. Ioan Slavici la real - Live

<p>SUBIECTE ROMANA BAC 2017</p>

Subiecte BAC 2017 Romana. Luni, 26 iunie, este programată proba la Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2017. An de an, dorința elevilor care dau BAC-ul este să nu aibă poezii printre subiecte. 

Iar statistica le dă dreptate elevilor. În anii în care la BAC-ul la română scris au fost subiecte legate de genul liric, notele au fost în general mai mici. 

Proba la limba română de la BAC 2017 începe la ora 9 dimineața. În jurul orei 10, realitatea.net prezintă online subiecte la BAC 2017 la română, pentru ca apoi să consultăm profesori de specialitate pentru a afla care erau cele mai potrivite rezolvări. 

BAC 2017 ROMANA - Subiecte uman

BAC 2017 ROMANA - Subiecte LIVE - Adrian Maniu, Ion Slavici, Liviu Rebreanu

- la uman, la subiectul 3 de la BAC 2017 la română, elevii au avut de descris relaţia dintre două persoane dintr-o operă de Marin Preda. Alegerea evidentă a fost romanul Moromeţii.

- iată subiectul III de la BAC 2017 real, Romana scris:

Redactează un eseu de 600-800 de cuvinte în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu

- iată și subiectul II de la BAC 2017 romana real:

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă

- iată și poezia de la subiectul I de la romana real, a lui Adrian Maniu:

Sufletul meu, nufăr pe ape,
Gândul de-acum, val moleșit,
Viața zadarnic vrea să mă-ngroape,
Totu-i sfârșit.

Dragostea mea, apă înceată și verde
Între nămoalele moi,
Sufletul meu albele foi își pierde
Albele foi.

Vreau înserări triste ca boli nesfârșite,
Palide zări, soare rănit,
Cazut în noaptea care-i înghite ...
Totu-i sfârșit.

Stelele reci, vie ca-n orișice seară
Meargă pe drum, cum de veacuri rotesc,
Iară, povară,
Pe negrul ceresc.

Sufletul meu intră ca nufăru-n ape,
Tot mai adânc, în el, adâncit ...
Totu-i departe, totu-i aproape,
Totu-i sfârșit

Adrian Maniu, Alt cântec

- la subiectul III, cel care face de cele mai multe ori diferența, elevii de la real au avut un subiect despre o nuvelă, iar cei de la uman despre roman interbelic realist. Potrivit primelor informații, cei mai mulți au ales ”Moara cu noroc”, respectiv ”Ion”

- subiectele au fost înmânate elevilor care dau BAC la romana în jurul orei 9. La ora 10, realitatea.net prezintă primele detalii despre subiecte și încercăm să adăugăm și imagini cu acestea, de la elevii care ies primii din sală;

Edu.ro prezintă baremul pe marginea subiectelor de la BAC 2017 în jurul orei 15, barem care va fi afișat pe siteul oficial.

La proba de astăzi de la BAC se prezintă 135.000 de candidați. Marți este programată proba la limba și literatura maternă, iar miercuri este proba obligatorie a profilului. Elevii de la real dau BAC la matematică, iar cei de la uman dau la istorie.

Vineri este programată ultima probă scrisă, iar rezultatele apar abia miercuri, 5 iulie. În aceeași zi, elevii nemulțumiți pot depune contestații, iar rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vin pe 10 iulie.

Subiecte ROMANA scris BAC 2017. Controverse după proba de anul trecut

Anul trecut, absolvenții de real la proba de Romana scris de la BAC 2017 au primit un subiect legat de romanul interbelic, iar cei de la uman - de romanul psihologic. Foarte mulți dintre cei din urmă au ales romanul ”Moromeții”, iar până la urmă profesorii evaluatori au ajuns la concluzia că și aceste roman poate fi considerat, până la urmă, unul psihologic. 

Totuși, elevii care dau BAC la romana sunt sfătuiți să aleagă variante evidente pentru rezolvarea cerințelor de la BAC 2017. De exemplu, alegerea cea mai ușoară pentru romanul psihologic ar fi fost opera lui Camil Petrescu, ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. 

Subiecte ROMANA scris BAC 2017. Baremul nu e bătut în cuie

În 2017, după proba la Romana a examenului de Evaluare Națională 2017, părinții au fost indignați că pe lista de posibile răspunsuri la o cerință legată de sinonime nu apărea și alte soluții. Totuși, profesorii atrag atenția că, atât timp cât răspund bine la subiecte, orice soluție este validă iar elevul va fi punctat. 

Reamintim că baremul la Romana scris - atat pentru uman, cat si pentru real - apare la ora 15. Vom comenta baremul pe realitatea.net.