MENIU

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Avem subiectele la ROMÂNĂ! Cât de grele au fost subiectele la Limba Română

<a href="https://www.realitatea.net/bacalaureat-2017-luni-incep-probele-scrise-subiecte-si-barem-de-corectare_2077469.html" target="_blank">Subiecte ROM&Acirc;NĂ BAC 2017.&nbsp;Luni &icirc;ncep probele scrise. SUBIECTE şi barem de corectare</a>
SUBIECTE BAC 2016 ROMANA profil real
<p>subiecte romana bac 2017 edu.ro uman</p>
<p>subiecte romana bac 2017 edu.ro uman</p>

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Probele cele mai importante pentru cei peste 135 de mii de absolvenţi ai clasei a XII-a care susţin Bacalaureatul în acest an au început astăzi cu prima probă scrisă, la Limba Română. Următoarele examene scrise se vor defăşura miercuri la Matematică sau Istorie (în funcţie de profilul urmat) şi vineri, când elevii vor susţine examen la o materie la alegere tot în funcţie de profilul studiat în cei patru ani de liceu. 

BAC 2017 ROMANA - Subiecte uman

BAC 2017 ROMANA - Subiecte LIVE - Adrian Maniu, Ion Slavici, Liviu Rebreanu

- la uman, la subiectul 3 de la BAC 2017 la română, elevii au avut de descris relaţia dintre două persoane dintr-o operă de Marin Preda. Alegerea evidentă a fost romanul Moromeţii.

- iată subiectul III de la BAC 2017 real, Romana scris:

Redactează un eseu de 600-800 de cuvinte în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu

- iată și subiectul II de la BAC 2017 romana real:

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă

- iată și poezia de la subiectul I de la romana real, a lui Adrian Maniu:

UPDATE: Avem Subiectele: "Moara cu noroc" de Ioan Slavici sau "Ion" al lui Liviu Rebreanu - proba scrisă la Limba şi Literatura Română - BAC 2017 - profil real

Subiectul al II-lea şi SUBIECTUL al III-lea Română BAC 2017 - real

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Luni, elevii de clasa a XII-a vor susţine prima probă scrisă din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017: la Limba şi Literatura Română. Examenul începe la ora 09:00 şi va dura trei ore. Subiectele la ROMÂNĂ BAC 2017 vor fi disponibile pe realitatea.net imediat după încheirea probei la ROMÂNĂ. Baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2017 va fi publicat în acest articol în jurul orei 15:00, când va fi anunţat de EDU.ro.

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, care a început la ora 09.00, constă în trei subiecte, fiecare cu 30 de puncte. La primul subiect, elevii au de rezolvat câteva exerciţii pe baza unui text la prima vedere, partea cea mai grea la acest subiect fiind ultimul subpunct în care tinerii trebuie să facă un mini-eseu în baza unui fragment din textul dat. La cel de al doilea subiect, absolvenţii au de elaborat un text argumentativ despre un anumit subiect dat, în care să respecte structura unui astfel de discurs, numărul de cuvinte şi normele limbii române.

De asemenea, ei trebuie să utilizeze mijloace lingvistice potrivite exprimării unei aprecieri, să dezvolte două argumente adecvate ipotezei şi o concluzie pertinentă. „La subiectul al III-lea, marea problemă a elevilor de clasa a XII-a, sigur, nu a tuturor, să nu generalizăm, presupune un eseu structurat care are două aspecte fundamentale: unul este legat de conţinut, care se regăseşte în programa de studiu din cei 4 ani de liceu. A doua chestiune spinoasă este cea a numărului de cuvinte, care trebuie să fie de minimum 600.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017.De asemenea, este esenţial ca elevul să îşi organizeze eseul mai întâi sub forma unei scheme pe o ciornă, care îl va ajuta în procesul de redactare. Lucrând la acest plan, ulterior va şti ce să dezvolte“, a explicat Ruxandra Achim, profesor de Limba şi Literatura Română la Colegiul I.L. Caragiale. Tot pentru subiectul al III-lea, aceasta i-a sfătuit pe candidaţi să fie atenţi la greşelile de punctuaţie şi ortografie şi să evite tentaţia de povesti textul dat, citată de Adevărul.

Proble scrise încep la ora 09:00, iar accesul în sala de examen se face în intervalul 08:00-08:30. „Elevii nu au voie să intre în sala de examen decât cu stiloul sau pixul cu cerneală albastră, creioane, penar, instrumentele de geometrie, o sticlă cu apă sau un pachet de şerveţele. Evaluaţilor le este interzis să aibă la ei telefonul mobil, tableta, memoratoarele, culegerile sau alte cărţi. Toate aceste obiecte vor fi depuse la sala de bagaje înainte de intrarea în sala de examen. Elevii prinşi că au încercat să copieze sau că au copiat vor eliminaţi din examen”, a explicat Andreia Bodea, director al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Capitală.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017.Touşi, problemele organizatorice nu reprezintă singura chestiune ce îi preocupă pe candidaţi, provocarea cea mai mare pentru unii dintre ei fiind stăpânirea emoţiilor. Pentru a trece peste acest obstacol, consilierul şcolar, Diana Ioaneş, îi sfătuieşte pe elevi să se relaxeze şi să se concentreze asupra respiraţiei în timpul examenului. „Dacă au un atac de panică în timpul examenului, să încerce în acel moment să fie foarte atenţi la respiraţia lor, să prelungească expirul, să prelungească şi inspirul, iar expirul să dureze mai mult. În câteva minute vor reuşi să revină treptat la o stare emoţională care îi va face capabili să-şi continue examenul”.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Probele obligatorii în funcţie de profil: Matematica şi Istoria

Miercuri, pe 28 iunie, absolvenţiii clasei a XII-a vor susţine proba obligatorie în funcţie de profilul pe care l-au studiat în timpul anilor de liceu. Concret, cei de la Profilul Uman vor fi evaluaţi la Istorie, iar cei de la Real la Matematică. Practic, la Matematică vor da Bac-ul atât cei de la profilul Mate-info, cât şi cei de la Ştiinţele naturii, Tehnologic, şi Pedagogic. Dar variantele au nivele de dificultate diferite: cele mai grele subiecte le vor primi cei de la specializarea Mate-info, iar cele mai uşoare absolvenţii Profilului Pedagogic.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. „Problemele propuse sunt echilibrate, clare şi corect formulate, cu un nivel de dificultate care nu se situează în afara programei şcolare. Nu cred că elevii au de ce să se teamă anul acesta. Nu vor fi probleme-capcană. Trebuie să recapituleze teoria din anii de liceu şi să rezolve variante din anii trecuţi. Nu în ultimul rând, trebuie să fie atenţi la etapele rezolvării fiecărui exerciţiu şi să citească bine problema“, a explicat Denisa Tănăsescu, profesor de Matematică la Colegiul Naţioanal I.L. Caragiale. Cât despre absolvenţii
Profilului Uman care vor susţine proba la Istorie, ei trebuie să recapituleze în special „bătăliile din Evul Mediu, cât şi tratatele şi celelalte acţiuni diplomatice încheiate de voievozii din acea perioadă. Elevii trebuie să aibă în vedere şi proiectele de construire şi de consolidare a Statului Român Modern, dar şi istoria comunismului din România”, a precizat Corneliu Riegler, profesor de Istorie la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” .

Acesta a mai adăugat că cea mai frecventă greşeală la această probă este la confundarea tipurilor de cerinţă. „Termeni precum <> sau <> se referă la un răspuns scurt şi la obiect, în comparaţie cu <> care presupune un răspuns mult mai elaborat. Una este să precizezi un eveniment istoric ca Primul Război Mondial pe care îl poţi face într-un rând şi altceva înseamnă prezentarea Primului Război Mondial, unde trebuie să elaborezi un eseu“.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Proba pentru materia aleasă de candidaţi în funcţie de profil

Absolvenţii ciclului liceal vor susţine, pe 30 iunie, Bacalaureatul la o materie la alegere în funcţie de profilul pe care l-au studiat.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Elevii care au fost la Profilul Real pot alege pentru cea de a treia probă între Fizică, Biologie, Chimie şi Informatică. În privinţa candidaţilor care au absolvit Profilul Uman, aceştia au ca opţiune Geografia sau Şiinţele socio-umane: Economia, Logica, Psihologia, Sociologia şi Filozofia

Ce subiecte s-au dat la Bac-ul Olimpicilor 2017

Olimpicii care reprezintă România la competiţiile internaţionale, inclusiv cele sportive, au susţinut probele scrise ale Bac-ului la începutul lunii iunie.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Printre altele, cei de la Real la Română au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularităţi de construcţie a personajului într-un text dramatic, iar cei de la Uman au avut de prezentat relaţia dintre două personaje într-o operă dramatică Gradul de promovabilitate la Bac-ul Olimpicilor a fost de 77,95% în acest an, cu aproximativ 10 procente mai mare faţă de cel din 2016.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Cum s-a schimbat notarea contestaţiilor

Candidaţii la Evaluările Naţionale şi la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor trebuie să ştie că rezultatul obţinut după cererea de recorectare a lucrărilor va fi cel final, chiar dacă diferenţa este mai mică de 0,50 de puncte. Până acum nota finală era schimbată doar dacă exista această diferenţă între nota iniţială şi cea de după contestaţie. Rata de promovare la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, înainte de contestaţii a fost de 66,7%, iar procentul final de promovare a fost de 68,1% .

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Absolvenţii liceelor tehnologice vor avea Bac-ul schimbat

Anul viitor ar putea aduce pentru elevii care termină clasa a XII-a la liceele tehnologice un Bacalaureat diferenţiat. Concret, examenul acestora va deveni unul tehnic cu probe din materiile studiate, potrivit declaraţiilor ministrului demisionar al Educaţiei, Pavel Năstase. Scopul măsurii este de a-i integra mai bine pe aceşti elevi în învăţământul profesional-dual.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Calendar Bacalaureat 2017

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2017. Proba scrisă la Limba Română se va desfăşura pe 26 iunie, fiind urmată, a doua zi, de proba scrisă la Limba Maternă. În data de 28 iunie va fi susţinut examenul la materia obligatorie a profilului, adică la Matematică sau Istorie. Afişarea rezultatelor se va face pe 5 iulie la ora 16:00, iar după aceea, vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20:00. Acestea vor fi rezolvate în perioada 6-9 iulie, iar pe 10 vor fi afişate rezultatele finale. Cei care nu vor reuşi să promoveze examenul în această sesiune se vor putea înscrie pentru sesiunea din toamnă în intervalul 11 - 14 iulie. 

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Emoţii pentru absolvenţii de liceu: Luni, 26 iunie, are loc prima probă scrisă de la BAC 2017, la Română. Marţi, pe 27 iunie, minorităţile naţionale vor susţine examenul la Limba Maternă. Miercuri, pe 28 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susţine proba obligatorie a profilului: la MATEMATICĂ sau ISTORIE, iar vineri, pe 30 iunie, proba la alegere a profilului. 

Rezultatele, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 5 iulie, iar notele după contestaţii pe 10 iulie.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Consultă în acest articol subiectele şi baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2017! Acestea vor fi afişate imediat după ce elevii ies din examen, în jurul orei 12:00.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017Consultă AICI modelele de subiecte pentru BACALAUREAT 2017

Pe langa pregatirea pe care ar trebui sa o aiba pentru probele examenului, este necesar ca elevii sa cunoasca foarte bine ce anume nu au voie sa faca la Bacalaureat. In fiecare an exista candidati eliminati din examen, pentru ca nu respecta regulamentul, intentionat sau neintentionat.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, in sala de examen inainte de proba, prin care mentioneaza ca stiu ca daca copiaza sau incearca sa copieze vor fi dati afara din BAC si nu vor mai putea participa la urmatoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.

Elevii NU au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Luni încep probele scrise. SUBIECTE şi barem de corectare

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Elevii sunt obligati sa lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.

Elevii NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subiectelor.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii care incalca aceste reguli sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze. Ei nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare - nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului. 

Accesul in sala de examen se face pe baza unui act de identitate valid.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2017

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Bacalaureat 2017 - Sesiunea iunie-iulie 2017:

26 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017

11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Calendar BACALAUREAT 2017.Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.