MENIU

Subiecte BAC 2016 Istorie. Subiecte grele la ISTORIE: Evoluţia României postbelice

Subiecte BAC 2016 Istorie. Elevii care susţin BACALAUREATUL 2016 la ISTORIE au avut de făcut, la SUBIECTUL al III-a, un eseu de două pagini despre evoluţia României postbelice. VEZI SUBIECTELE la ISTORIE BAC 2016 mai jos

Subiecte BAC 2016 Istorie. Realitatea.net vă ţine la curent cu informaţii privind modul de desfăşurare al examenului. Subiectele la ISTORIE le găsiţi mai jos:

Sursa foto: Adevărul

Subiecte BAC 2016 Istorie edu.ro. Subiectele la Istorie BAC 2016, publicate pe EDU.ro

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA ISTORIE BAC 2016. Iată cum se rezolvă corect subiectele la Istorie

Subiecte BAC 2016 Istorie. SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare la ISTORIE vor fi publicate, de asemenea, pe EDU.ro, în jurul orei 15.00.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO.  Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, au început luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 5 iulie, a avut loc proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO. Afişarea rezultatelor

Subiecte BAC 2016 Istorie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Subiecte BAC 2016 Istorie.  În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Subiecte BAC 2016 Istorie.  BAC 2016 edu.ro. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Subiecte BAC 2016 Istorie edu.ro. Luni, 4 iulie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, proba de Limba şi literatura română - E)a).

Subiecte BAC 2016 Istorie edu.ro. Subiectele la Istorie BAC 2016, publicate pe EDU.ro

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA ISTORIE BAC 2016. Iată cum se rezolvă corect subiectele la Istorie 

Subiecte BAC 2016 Istorie - model subiect BAC 2016 Istorie

Subiecte BAC 2016 Istorie edu.ro. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, rezultă o rată de participare de 96,12% (96,13%, în prima sesiune din 2015). Mai exact, dintre cei 123.958 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidaţi. Au absentat 4.741 de de candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Facem precizarea că alţi 13.380 de candidaţi şi-au echivalat proba Ea) cu note obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute în această sesiune, potrivit procedurilor în vigoare.
Sesiunea curentă continuă marţi, 5 iulie, cu proba de Limba şi literatura maternă - E)b). Miercuri, 6 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului - E)c), în timp ce vineri. 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d).

Subiecte BAC 2016 Istorie edu.ro. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO. Elevii renunta la Bacalaureat:

2016 - 137.344 absolvenţi înscrişi

2015 - 159.715 absolvenţi prezenţi

2014 - 151.301 absolvenţi prezenţi

2013 - 175.500 absolvenţi prezenţi

2012 - 187.000 absolvenţi prezenţi

2011 - 204.200 absolvenţi prezenţi

2010 - 202.000 absolventi prezenţi

 

Subiecte BAC 2016 Istorie.  În calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat, Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Monica Cristina Anisie, a susţinut astăzi, 3 iulie, o videoconferinţă cu membrii comisiilor judeţene, cu preşedinţii centrelor de examen şi cei ai centrelor zonale de evaluare, măsură organizatorică în premieră. În cadrul instruirii s-a pus accentul pe pregătirea elementelor care să asigure un cadru corect şi exigent de desfăşurare a examenului şi care, în egală măsură, să ofere elevilor posibilitatea de a-şi pune in valoare cunoştinţele acumulate.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO.  Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a) și vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d).

Subiecte BAC 2016 Istorie. Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO. Calendarul examenului de BAC 2016

4 iulie - Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

5 iulie - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

6 iulie - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

12 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) pe EDU.RO

12 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 16,00 – 20,00)

13 -15 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie - Afişarea rezultatelor finale pe EDU.RO

VEZI şi SUBIECTELE la MATEMATICĂ M1 mate - info

VEZI SI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ M2 stiinţe ale naturii 

VEZI SI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ M3 tehnologic 

BAREM MATEMATICA M1, M2, M3, M4 BAC 2016. Consultă aici baremul la MATEMATICĂ M1, M2, M3, M4 

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. M1, M2, M3, M4. Cea mai grea probă la BACALAUREAT. SUBIECTE și BAREM

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Subiecte BAC 2016 Istorie.  Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi reprezentanţi ai MENCS şi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) au susţinut vineri, 1 iulie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene care, conform metodologiei de examen, fac parte din comisiile judeţene pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Subiecte BAC 2016 Istorie.  edu.ro.   Subiectele discutate au vizat organizarea procesului de depunere şi evaluare a contestaţiilor la probele susţinute de elevii clasei a VIII-a, precum şi desfăşurarea probelor scrise din sesiunea iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalaureat, care încep luni, 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

Subiecte BAC 2016 Istorie.  edu.ro.  În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, conducerea ministerului a solicitat comisiilor judeţene să ia toate măsurile impuse de metodologie, astfel încât toate centrele în care vor fi susţinute probele să fie pregătite pentru a primi candidaţi în cele mai bune condiţii.

Nu în ultimul rând, s-a pus accentul pe măsurile de transmitere a subiectelor de la CNEE către centrele de examen, corectitudinea supravegherii în centre, inclusiv prin sistemele video, precum şi pe prevenirea oricăror disfuncţionalităţi în organizarea şi defăşurarea Bacalaureatului 2016.

Subiecte BAC 2016 Istorie EDU.RO. „Am transmis tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestor examene să depună toate eforturile pentru a asigura condiţii optime pentru elevii care susţin Bacalaureatul. Este esenţial ca elevii să beneficieze de un mediu propice şi corect în care să-şi pună în valoare cunoştinţele. Accentul trebuie să cadă pe responsabilizarea tuturor celor implicaţi, începând cu comisia naţională şi comisiile judeţene şi terminând cu personalul din centrele de examen şi evaluare”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

SUBIECTE BAC 2016 ROMÂNĂ Edu.ro. De asemenea, Ministerul Educaţiei a organizat duminică, 3 iulie, o nouă videoconferinţă la care au fost prezenţi membrii comisiilor judeţene de Bacalaureat 2016 şi cadrele didactice propuse să ocupe funcţiile de preşedinte în centrele de examen şi centrele zonale de evaluare. Cu acelaşi prilej, în concordanţă cu prevederile metodologiei, vor fi desemnaţi prin extragere aleatorie profesorii din învăţământul preuniversitar care vor activa ca preşedinţi ai comisiilor, în centrele în care aceste posturi nu au fost ocupate de cadre didactice din învăţământul superior.

 „Pentru prima dată Ministerul Educaţiei organizează această instruire cu preşedinţii comisiilor. Le vom explica în detaliu atribuţiile şi responsabilităţile, precum şi rolul important pe care îl îndeplinesc în organizarea şi desfăşurarea examenului la standarde înalte de corectitudine şi exigenţă”, a declarat secretarul de stat Monica Anisie.

Subiecte BAC 2016 Istorie. În vederea dimensionării eficiente a resursei umane care va participa la evaluare, secretarul de stat Monica Anisie a comunicat numărul estimativ de lucrări ce va reveni fiecărui centru zonal de evaluare în funcţie de judeţele arondate, probă şi discipline. Conducerea Ministerului Educaţiei solicită responsabilitate, corectitudine şi exigenţă din partea tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat.