MENIU

SUA renunța la obligativitatea testului COVID pentru turiștii care vin cu avionul

Sursa foto: Pixabay

Statele Unite vor renunţa la cerința obligatorie a unui test COVID-19 negativ pentru turiştii care sosesc în ţară cu avionul, a anunţat vineri Casa Albă. Măsura va intra în vigoare începând de duminică, 12 iunie 2022, potrivit presei americane.

În schimb, administraţia americană nu a precizat dacă va menţine obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 pentru străinii nerezidenţi care vin pe teritoriul Statelor Unite, scrie AFP.

Confruntându-se cu efectele provocate de apariţia valului de infectări cu Omicron, autorităţile sanitare americane au înăsprit în decembrie 2021 procedurile de testare care permiteau pătrunderea pe teritoriul Statelor Unite.

Toţi călătorii cu vârste de peste 2 ani, dacă se îmbarcau într-un avion ce urma să decoleze din străinătate cu destinaţia Statele Unite, erau obligaţi să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat cu cel mult o zi înainte de decolare, indiferent dacă erau vaccinaţi sau nu împotriva noului coronavirus.

Mai multe ţări, în special în Europa, au renunţat deja la obligativitatea testului COVID-19 realizat înainte de îmbarcare.

Mai multe articole despre:
sua test covid avion covid