MENIU

SUA ar putea intra din nou în lockdown din cauza extinderii pandemiei de COVID. Primele măsuri ale noii Administrații Biden

statele unite coronavirus

America se poate întoarce în lockdown. Conform Mediafax, consilierul lui Biden din echipa COVID, Michael Osterholm, spune ca ar putea pune SUA timp de 4-6 săptămâni în lockdown naţional, ca să ţină sub control pandemia la fel cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă şi Australia.

Osterholm, doctor la Universitatea din Minnesota a mai explicat şi că vine cea mai neagră perioadă a pandemiei pentru Statele Unite, iar spitalele din oraşe ca El Paso deja nu mai fac faţă numărului de infectări.

Michael Osterholm: „Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de cazuri. După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130 de mii de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25 de mii de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf.”

Mai multe articole despre:
statele unite coronavirus