MENIU

Studiu surprinzător: adulții fac mai puțin sex decât în urmă cu 20 de ani

Studiu despre viața sexuală

Adulții din ziua de azi fac mai puțin sex decât în urmă cu 20 de ani, este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat de Universitatea San Diego și Florida Atlantic University din SUA.

Viața sexuală a adulților de astăzi este mai puțin spectaculoasă decât o arată aparențele, potrivit cercetării publicate în revista Archives of Sexual Behaviour.

Astfel, adulții fac de 7 ori mai puțin sex de-a lungul unui an decât făceau în urmă cu 20 de ani, se arată în studiul care a analizat viața sexuală a 27.000 de americani.

În ultimii 20 de ani s-a dublat și procentajul celor cu vârsta între 20 și 24 de ani care nu au un partener sexual. Tinerii din generația Mileniului au o activitate sexuală mai puțin intensă, însă asta pare să fie "o alegere conștientă" în cele mai multe cazuri.

Din eșantionul analizat de cercetători, 96% s-au declarat heterosexuali. Datele au fost colectate între 1990 și 2014.

Studiul a fost realizat de la răspunsurile primite la întrebare "Cât de des ați făcut sex în ultimele 12 luni?". Participanții au putut da răspunsuri pe o scală de la 0-6, cu "0" însemnând niciodată, iar "6" de peste trei ori pe săptămână.

Mai multe articole despre:
studiu sex