MENIU

Studiu alarmant! Ce părere au cetățenii europeni despre UE

Majoritatea cetățenilor Uniunii Europene nu sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă blocul comunicat. Totuși, 70% dintre oameni susțin că sunt proeuropeni, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Potrivit studiului, ce a fost realizat de fundaţia germană Bertelsmann, 66% dintre cetăţeni sunt nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă UE, în timp ce doar 34% cred că Blocul comunitar se îndreaptă într-o direcţie bună.

În pofida ratei mari a nemulţumirilor, 70% dintre cei intervievaţi au răspuns că ar alege ca ţarile lor să rămână în UE, în cazul în care s-ar desfăşura un referendum pe această temă. Cea mai mare rată a celor care s-au declarat în favoarea UE s-a înregistrat în Spania, 81% dintre spanioli fiind susţinând aderenţa la UE. Pe locul secund se clasează Polonia, 79% dintre respondenţi fiind proeuropeni. Italia se clasează pe ultimul loc, însă chiar şi aici euroentuziaştii sunt majoritari, scrie Mediafax.

Sursa citată precizează că sentimentele proeuropene au crescut mai ales după Brexit și după ce Donald Trump a ajuns președintele SUA.