MENIU

Studiu alarmant. Câți copii fumează țigări și câți se droghează

Dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 14 - 18 ani 22% fumează în mod regulat tutun, iar 8% au consumat cel puțin o dată marijuana, potrivit unui studiu citat de Agerpres.    

Aproape jumătate dintre tinerii care fumează în mod regulat au părinți absenți (43%) sau au un tată mai puțin implicat în relația cu ei (47%).

Mai mult decât atât, relațiile disfuncționale între părinți sunt legate în proporție de 35% de consumul de tutun la adolescenți, iar prezența unor situații traumatice în familie a fost legată în proporție de 43% de consumul de tutun. De asemenea, dacă adolescenții au cel puțin un părinte fumător, mai bine de jumătate dintre aceștia (61%) ajung să fumeze regulat. În ceea ce îi privește pe cei care nu fumează, doar 36% au părinți fumători.

Un alt motiv al consumului de tutun este influența grupului (28%). Majoritatea adolescenților fumători (70%) au cel mai bun prieten fumător, spre deosebire de o mică parte dintre tinerii nefumători al căror prieten cel mai bun este fumător (20%).

Mai multe articole despre:
droguri ţigări tutun marijuana