MENIU

Studenții și profesorii pot participa la examene doar dacă s-au vaccinat, au avut Covid sau au test negativ. Ce Universitate a luat decizia

Condiții pentru studenții care vor să dea examene

Studenții și profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași vor putea participa la examene doar dacă s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, au trecut prin boală sau prezintă un test negativ pentru Covid-19.

Decizia a fost luată de conducerea UMF Iași, fiind semnată de rectorul D. Vasile Scripcariu.

Potrivit deciziei, dacă nu s-au vaccinat sau nu au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, studenții și profesorii pot prezenta un test PCR sau antigen pentru a participa la examenele din vara lui 2021.

Măsura a fost luată în ciuda petiției inițiate de mai mulți studenți, care au reclamat măsuri discriminatorii și abuzive.

Documentul menționează că ”pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021-19.05.2021, sesiunea ordinară nr. 2, studenții și cadrele didactice vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: 
- Certificatul de vaccinare anti-COVID, inclusiv cu prima doză; 
- Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; 
- Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; 
- Adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Cadrele didactice examinatoare vor permite participarea la examene doar studenților care prezintă unul dintre documentele enumerate mai sus”, menționează sursa citată, potrivit edupedu.ro