MENIU

Studenta criminală din Timișoara, ELIBERATĂ înainte de termen! Cum și-au motivat magistrații DECIZIA

Decizie magistrați

Studenta la medicină care a omorât cu sânge rece un bărbat și a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare a fost eliberată cu mult înainte de termen. Judecătorii au considerat că a stat destul în închisoare, motiv pentru care, după 13 ani de la comiterea crimei, Carmen Bejan a fost eliberată condiționat.

Carmen Șatran (fostă Bejan) iese din pușcărie după 13 ani, deși primise o pedeapsă de aproape 20 de ani de închisoare. 

„Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. 2. Atrage atenţia condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate. 3. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. 4. Stabileşte suma de 313 lei reprezentînd onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei (...). Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare", se arată în decizia magistraților.

În pușcărie, Carmen Bejan s-a căsătorit cu fostul deţinut Claudius Şatran. Femeia a rămas chiar gravidă cu traficantul de droguri și a născut în mai 2012, însă copilul a murit la naştere, din cauza unor malformaţii. 

Reamintim că, în 2009, doi studenți la Medicină în Timișoara, Raul Florea și Carmen Bejan, au ucis și tranșat un om de afaceri local, cu care tânăra, la îndemnul partenerului ei, urma să întrețină relații sexuale contracost.