MENIU

STS, precizări după scandalul de la centrul de vaccinare din Craiova: Aglomerația nu a fost cauzată de probleme la platforma informatică

STS informează că platforma de programare pentru vaccinare este funcțională

Serviciul de Telecomunicații Speciale a informat, luni, că problemele privind programările pentru vaccinare de la centrul din Craiova nu au fost cauzate de o defecțiune a platformei informatice. 

Precizările vin după ce presa a relatat că aglomerația s-a produs din cauza unor probleme tehnice.

”Platforma informatică de programare este funcțională, disponibilă și afișează toate programările valabile.
Platforma informatică de programare la vaccinare nu a înregistrat nicio eroare, iar aglomerația nu a fost cauzată din motive tehnice.
Persoanele care aveau programare la rapel pentru această dimineață sunt cele care au primit prima doză în respectivul centru de vaccinare, în urmă cu 21 de zile. De asemenea, la numărul persoanelor programate s-au adăugat și persoanele reprogramate, conform hotărârii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Precizăm că, pentru a preîntâmpina aglomerările, STS pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică și a centrelor de vaccinare, cu 4 zile înainte, situația programărilor, astfel încât coordonatorii centrelor să poată lua măsuri interne pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare.

Totodată, vă informăm că a fost luată și măsura ca persoanele care urmează să primească a doua doză de vaccin în același interval orar să fie redistribuite și în alte intervale orare din aceeași zi, astfel încât să fie asigurată desfășurarea optimă a procesului de vaccinare”, se arată în comunicatul STS.

Luni, aproape 200 de oameni au stat la coadă, în frig, la un centru de vaccinare, singurul din oraș. Au fost nevoiți să aștepte zeci de minute până le-a venit rândul la imunizare, iar unii dintre ei și-au pierdut răbdarea și s-au luat la ceartă cu paznicii. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.