MENIU

STS, anunț IMPORTANT pentru utilizatorii aplicației pentru verificarea certificatelor verzi. Ce trebuie să știe românii

Certificat vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, în această seară, într-un mesaj pe pagina de Facebook a instituției, că este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem de operare Android, a aplicaţiei Check DCC care permite verificarea certificatelor digitale UE COVID-19.

"Vă informăm că 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐜𝐤 𝐃𝐂𝐂, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicației a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puțin timp, în Google Play.

Vă reamintim, aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.", se arată în mesajul STS de pe contul de socializare. 
 
Conform site-ului STS, Check DCC este singura aplicație oficială aprobată prin legislația națională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicația Check DCC nu înregistrează și nu reține datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea și îndeplinirea regulilor sanitare naționale sau internaționale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele:
- s-au vaccinat împotriva COVID-19;
- s-au testat și au un rezultat negativ în evidențele autorităților medicale;
- s-au recuperat după COVID.

Mai multe articole despre:
sts aplicatie certificate covid check dcc