MENIU

Stroe (PNL): Nu putem legifera bunul simț, morala și educația. Le ai sau nu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a condamnat modul pe care l-a calificat drept "reprobabil" în care George Simion și AUR au întreținut scandalul public legat de modificarea regulamentului parlamentului. În același timp, Stoe a criticat USR pentru că a susținut un punct de vedere similar cu AUR, iar cele 2 formațiuni vor contesta la CCR modificările

"Nu înțelegem de ce unui parlamentar i se poate permite un limbaj licențios, de ce i se permite violență fizică și verbală, nu înțelegem de ce unui parlamentar i se poate permite să amenințe, în condițiile în care, în societate, unui om normal astfel de comportamente îi pot provoca probleme, sancțiuni, contravenții, pate chiar doare penale. 

Ca urmare a faptului că acest comportamente s-au repetat, nu a fost un caz izolat, există mult parlamentari amenințați verbal sau fizic, în plen, în comisii, pe holuri, am definit noi reguli clare. Din păcate, nu putem legifera bunul simț, nu putem legifera morala, educația, sunt lucruri pe care le ai sau nu le ai", a declara Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că prin modificările aduse s-a dorit tocmai garantarea unui climat civilizat în Parlament, nu eliminarea disputelor politice.

"Am adăugat o parte de impune, de aplicare a acestor sancțiuni imediat, în cadrul ședințelor, aceasta este noutatea. Astfel am stabilit o linie roșie peste care, spunem noi, să nu permitem de acum încolo să se mai treacă. (...) E o surpriză neplăcută, această atitudine a USR, nu este prima dată când procedează astfel (susțin aceleași inițiative ca si AUR - N.R.)", a mai afirmat Stroe.