MENIU

Străzile din România, unice în Europa, în 2022: Se toarnă asfalt peste gurile de canal - Unde s-a aplicat „soluția” - FOTO

Străzile din România, unice în Europa, în 2022: Se toarnă asfalt peste gurile de canal - Unde s-a aplicat „soluția”
Străzile din România, unice în Europa, în 2022: Se toarnă asfalt peste gurile de canal - Unde s-a aplicat „soluția”

România rămâne singura țară din Europa în care gurile de canal sunt astupate cu asfalt, în 2022. Situația incredibilă este în județul Argeș! Soluția „ingenioasă” de astupare a gurilor de canal cu asfalt nu este însă folosită pentru prima oară în România. Metoda a fost folosită și cu 10 ani în urmă în județul Suceava. 

„Soluţia” acoperirii gurilor de canal a fost folosită în acest an într-un sat din județul Argeș. Este vorba de strada Chibrit din satul Rădești, unde asfaltul a îngropat gurile de canal și locurile de colectare a apei uzate și pluviale, scrie gazeta-stalpeni.ro. Astfel că la o ploaie abundentă, scurgerea apei pluviale să nu se poată face prin canale și să ajungă chiar în casele oamenilor.

Pe strada Chibrit din sat sunt trase toate utilitățile, apă, canalizare și gaz, canalizarea fiind sub asfalt. Localnicii sunt îngrijorați că apa le va intra în case.

Sătenii susțin că primarul le va impune să se conecteze la sistemul de canalizare, lucru care va duce tot la iundarea caselor, susțin ei, potrivit gazeta-stalpeni.ro..

Totuși, metoda astupării cu asfalt a gurilor de canal a mai fost folosită și în alte regiuni, în urmă cu peste 10 ani. În iulie 2008, în municipiul Câmpulung Moldovenesc dispăruseră gurile de canal de pe traseul Drumului Naţional 17. Canalele de scurgere a apei pluviale au fost îngropate de constructor sub asfalt, după intrarea în Câmpulung Moldovenesc dinspre Suceava, nota monitorulsv.ro.

Și în zona centrală a orașului Câmpulung Molodovenesc, canalele fuseseră astupate cu asfalt, așa încât exista riscul ca, în cazul ploilor torențiale, apele pluviale să inunde magazinele şi zonele aflate în apropierea drumului, inclusiv casele. Primarul de la acea vreme anunța că soluția constructorului este una provizorie și că până la finalizarea lucrărilor se va rezolva şi problema gurilor de canal.