MENIU

Strategie la Dăbuleni pentru eliminarea pepenilor „falși”. Ce făcură oltenii să scape de concurență

Sătui de anunțurile din piețe potrivit cărora toți pepenii de la tarabe ar fi de Dăbuleni, oltenii s-au mobilizat și au luat măsuri pentru evitarea falșilor producători de lubenițe.

Pepeni de Dăbuleni, dulci și propaspeți. Așa sună reclamele din toate piețele din țară de la începutul lui iulie și până în septembrie. Din păcate mare parfte a pepenilor, de „Dăbuleni” sunt de fapt importuri din Grecia sau din Turcia, ori sunt aduși de revânzători de la Sofia.

Pentru a-și proteja producția, producătorii de pepeni de la Dăbuleni și-au făcut pagină de Facebook „Watermelon from Dăbuleni” (Pepene de Dăbuleni) și au început să transmită date despre producție și piețele în care sunt prezenți cu „originalul”. Producătorii sunt îndemnați să scrie unde vor fi prezenți cu marfa.

„ Prima recoltă, ne găsiți în piețele din țară, pentru bucureșteni, suntem la Obor, cei mai mulți, Râmnicul Sărat, și alte piețe. Cine vede această postare rog să scrie piața și orașul unde vinde! Succes. Sper să avem prețuri bune și să nu le mai vindem degeaba anul acesta! ”, se arată în postarea pe Facebook.

Sursa Foto: Facebook „Pepene de Dăbuleni”

Mai multe articole despre:
Turcia Grecia Obor Facebook pepeni de dabuleni