MENIU

Strategia lui Putin, desființată de Zelenski: Militarii Ucrainei au recucerit Harkov și rezistă atacurilor ruse disperate în Donbas

Strategia de război a lui Putin, desființată de Zelenski Foto: Profi Media

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit miercuri din nou despre numărul mare de înfrângeri suferite de armata rusă în invazia comandată de Vladimir Putin în 24 februarie.

Președintele Zelenski a precizat miercuri că trupele ruse de ocupație au suferit deja mai multe înfrângeri în Ucriana decât au avut în zeci de ani de războaie. Acesta a amintit de ultima victorie a ucrainenilor, alungarea rușilor din Harkov, până la granița cu Rusia.

Președintele Ucrainei a amintit de pierderile rușilor într-un mesaj dedicat Zilei de Comemorare a victimelor genocidului poporului tătar din Crimeea.

"Teritoriul regiunilor de nord ale statului nostru a fost deja eliberat. Revenim cu regiunea Harkov. Apărătorii ucraineni rezistă în fața atacurilor disperate ale ocupanților din Donbas. Forțele armate ale Ucrainei resping simultan atacurile trupelor ruse din sud", a spus Zelenski.

"Apărăm Zaporojie, Mikolaiv, Odesa. Și ne amintim de fiecare oraș și de fiecare comunitate care este încă sub ocupație. Subliniez întotdeauna: sub ocupație temporară. Și, desigur, ne amintim de Crimeea", a adăugat Zelenski, potrivit Unian.net.

Despre înfrângerile suferite de trupele ruse în Ucriana, Zelenski spune că „otrăviți de propaganda de stat, mulți ruși pur și simplu nu realizează încă acest lucru. Nu vor să vadă cât de mari sunt pierderile lor - în diferite sensuri ale cuvântului: oameni, economie, cultură, viitor. Dar viața îi va face să simtă aceste pierderi”.

Mai multe articole despre: